Sanday: Dit is ons plan de campagne

30-01-2023

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.

Een nieuwe naam

Vanaf begin 2023 kruipen Promedico en Omnihis in de huid van Sanday. Dat betekent dat de oude namen verdwijnen en we ons volledig inzetten als Sanday – digitale zorgverbinders. Daarmee laten we alle groen- en blauwtinten achter ons en gaan we trots verder in het paars. Een nieuwe bedrijfsnaam dus, maar de vertrouwde gezichten en jarenlange ervaring blijven.

Een nieuw platform

Niet alleen de fusieorganisatie heet Sanday: het is ook de naam van het gloednieuwe platform dat de afgelopen periode is ontwikkeld. Het platform is open, zodat huisartsen, apothekers en andere zorgprofessionals met elkaar verbonden gaan worden. “Slim samenwerken voor betere zorg” noemen we dat. Overbodig papierwerk of achterstallige administratie is hierdoor verleden tijd.

Wat heb ik hieraan?

Alle zorgprofessionals die met Sanday werken, werken in de toekomst met z’n allen op hetzelfde platform. Daarom kan je straks moeiteloos met je collega’s van de eerstelijnszorg communiceren! Samenwerken op één platform betekent ook dat wij uiteindelijk maar één platform gaan onderhouden. Daarom hoeven we bijvoorbeeld wet- en regelgeving ook maar één keer te ontwikkelen. Dat betekent: meer tijd voor ons om toffe nieuwe features te bouwen voor jou.

Ook gebruiken we onze kennis van de afgelopen 35 jaar inclusief jouw feedback om dit nieuwe platform te ontwerpen. Sanday biedt daarom meer logica, meer snelheid en meer efficiency. Een platform zonder ruis, zonder hiaten en zonder knelpunten dus. Je gebruikt het iedere dag, dus laat het dan ook écht het verschil maken in je werk.

Tijdlijn

Als het nieuwe platform tot in de puntjes is ontwikkeld, upgraden we elk van onze praktijken naar Sanday. Perfectioneren kost alleen tijd. In de tussentijd zal jij zoals vertrouwd je huidige systeem blijven gebruiken, dat wij volop blijven doorontwikkelen. Maar, er gaan wel een aantal dingen veranderen. Deze veranderingen en de tijdlijn daarvan delen we graag met je. We zeggen er wel één ding bij: het is nog niet volledig in beton gegoten. Een change of plans is altijd mogelijk.

Fase 1: Oktober 2022 ✅

De huidige situatie kennen we: Omnihis-gebruikers werken nu met Scipio en Promedico-gebruikers werken met ASP, APRO of VDF. De eerste apotheekhoudende huisarts gebruikt nu al de huisartsfunctionaliteiten van Sanday! Lees hier haar eerste ervaring met het nieuwe platform.

Fase 2: Voorjaar 2023 ✅

In fase 2 worden APRO en de nieuwe huisartsfunctionaliteiten samen Sanday. APRO krijgt dan een zogenaamde rebranding: de naam verdwijnt en we passen de kleuren later aan naar de Sanday-stijl. Apothekers maken vanaf dan gebruik van Sanday met de bekende apothekersfunctionaliteiten. Het systeem zelf verandert dus niet en wordt doorontwikkeld zoals je van ons gewend bent!

In fase 2 blijven Scipio, ASP en VDF waar ze zijn en upgraden we 9 (apotheekhoudende)praktijken naar Sanday. Die tijd staat puur in het teken van doorontwikkelen, optimaliseren en de puntjes op de i zetten. Zo stomen we Sanday klaar voor het grote publiek.

Fase 3: Nu en in de toekomst

Uiteindelijk upgraden we iedereen naar Sanday. VDF en Scipio zijn als eerst aan de beurt, daarna volgt ASP. Uiteindelijk zullen al deze systemen verdwijnen. Wees niet bang: we stoppen in de tussentijd niet met doorontwikkelen: er blijven teams klaarstaan om jou te helpen. Tot de laatste gebruiker.

*Update maart 2024: Er werken nu 30 praktijken op Sanday. Het komende jaar zetten we nog veel meer praktijken over!

Ook interessant

31-10-2022

Gegevensbeveiliging bij Sanday

Een data lek. Je hebt er vast wel eens over gehoord of gelezen. Misschien heb je zelfs wel eens een e-mail of brief gehad van een instantie met de vermelding dat bepaalde gegevens van je gelekt zijn. Fijn is het niet. Zeker niet wanneer dit gevoelige data betreft. Maar wat verstaan we precies onder een data lek? Hoe herken je deze en, belangrijker nog, hoe voorkom je het? Rutger van den Brink is security officer bij Sanday. Hij vertelt je hier graag meer over en wat wij doen om het lekken van data te voorkomen.

24-08-2023

Nieuw in ASP: Log in met de authenticator-app!

In de nieuwe update van ASP (2023.3) vereenvoudigden we jouw inlogproces. Vanaf nu kan je inloggen via tweefactorauthenticatie (2FA)! Geen fysieke digipassen meer: je meldt je gewoon aan met je smartphone via een (gratis) authenticator-app.

19-03-2024

Recept autorisatiescherm in ASP: De Grote Make-over

In de release van ASP vond je de nieuwe versie van het Recept autorisatiescherm. Lees hoe huisarts en softwarecommissielid Menno wat er allemaal komt kijken bij deze monsterklus.

Recept autorisatiescherm
24-11-2023

Opheldering over DOMO in ASP

Wat is DOMO en wat gaat DOMO doen met mijn gegevens?

06-02-2024

Upgrade VDF naar Sanday: een update

We praten je bij over de upgrade van VDF naar Sanday. Waar staan we nu? En wat gaat er komen? Lees het hier!

Upgrade-naar-Sanday
11-07-2024

SMART HUB van Mosadex in Sanday: produceren in je eigen regio

Lokaal produceren? Of toch liever centraal? Door de nieuwe met koppeling SMART HUB hebben apothekers er een nieuwe mogelijkheid bij: regionaal produceren

Mosadex, Sanday, SMART HUB