Sanday: Dit is ons plan de campagne

30-01-2023

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.

Een nieuwe naam

Vanaf begin 2023 kruipen Promedico en Omnihis in de huid van Sanday. Dat betekent dat de oude namen verdwijnen en we ons volledig inzetten als Sanday – digitale zorgverbinders. Daarmee laten we alle groen- en blauwtinten achter ons en gaan we trots verder in het paars. Een nieuwe bedrijfsnaam dus, maar de vertrouwde gezichten en jarenlange ervaring blijven.

Een nieuw platform

Niet alleen de fusieorganisatie heet Sanday: het is ook de naam van het gloednieuwe platform dat de afgelopen periode is ontwikkeld. Het platform is open, zodat huisartsen, apothekers en andere zorgprofessionals met elkaar verbonden gaan worden. “Slim samenwerken voor betere zorg” noemen we dat. Overbodig papierwerk of achterstallige administratie is hierdoor verleden tijd.

Wat heb ik hieraan?

Alle zorgprofessionals die met Sanday werken, werken in de toekomst met z’n allen op hetzelfde platform. Daarom kan je straks moeiteloos met je collega’s van de eerstelijnszorg communiceren! Samenwerken op één platform betekent ook dat wij uiteindelijk maar één platform gaan onderhouden. Daarom hoeven we bijvoorbeeld wet- en regelgeving ook maar één keer te ontwikkelen. Dat betekent: meer tijd voor ons om toffe nieuwe features te bouwen voor jou.

Ook gebruikten we onze kennis van de afgelopen 35 jaar inclusief jouw feedback om dit nieuwe platform te ontwerpen.  Sanday biedt daarom meer logica, meer snelheid en meer efficiency. Een platform zonder ruis, zonder hiaten en zonder knelpunten dus. Je gebruikt het iedere dag, dus laat het dan ook écht het verschil maken in je werk.

Tijdlijn

Als het nieuwe platform tot in de puntjes is ontwikkeld, upgraden we elk van onze praktijken naar Sanday. Perfectioneren kost alleen tijd. In de tussentijd zal jij zoals vertrouwd je huidige systeem blijven gebruiken, dat wij volop blijven doorontwikkelen. Maar, er gaan wel een aantal dingen veranderen. Deze veranderingen en de tijdlijn daarvan delen we graag met je. We zeggen er wel één ding bij: het is nog niet volledig in beton gegoten. Een change of plans is altijd mogelijk.

Fase 1: de huidige situatie

De huidige situatie kennen we: Omnihis-gebruikers werken nu met Scipio en Promedico-gebruikers werken met ASP, APRO of VDF. De eerste apotheekhoudende huisarts gebruikt nu al de huisartsfunctionaliteiten van Sanday! Lees hier haar eerste ervaring met het nieuwe platform.

Fase 2: Voorjaar 2023

In fase 2 worden APRO en de nieuwe huisartsfunctionaliteiten samen Sanday. APRO krijgt dan een zogenaamde rebranding: de naam verdwijnt en we passen de kleuren later aan naar de Sanday-stijl. Apothekers maken vanaf dan gebruik van Sanday met de bekende apothekersfunctionaliteiten. Het systeem zelf verandert dus niet en wordt doorontwikkeld zoals je van ons gewend bent!

In fase 2 blijven Scipio, ASP en VDF waar ze zijn en upgraden we 9 (apotheekhoudende)praktijken naar Sanday. Die tijd staat puur in het teken van doorontwikkelen, optimaliseren en de puntjes op de i zetten. Zo stomen we Sanday klaar voor het grote publiek.

Fase 3: De toekomst

In de toekomst upgraden we iedereen naar Sanday. VDF en Scipio zijn als eerst aan de beurt, daarna volgt ASP. Uiteindelijk zullen al deze systemen verdwijnen. Wees niet bang: we stoppen in de tussentijd niet met doorontwikkelen: er blijven teams klaarstaan om jou te helpen. Tot de laatste gebruiker.

Ook interessant

16-01-2023

Duizendpoot Hanneke-Tan Koning over Sanday

Hanneke Tan-Koning werkt als eerste praktijk met het gloednieuwe platform van Sanday: "Ik geloof oprecht dat we op weg zijn naar het beste product van Nederland". Lees hier de ervaringen van de eerste gebruiker!

15-12-2022

Gegevensbeheer: doe 't veilig!

Bij Sanday vinden we beveiliging van gegevens erg belangrijk. Zeker omdat we werken met gevoelige gegevens. Hackers en software worden steeds kundiger in het vinden van sluiproutes en omwegen tot die gegevens. Waarbij er in het nieuws inmiddels meer dan één voorbeeld te vinden is van hoe een groot systeem gehackt is nadat er maanden eerder iemand binnen het bedrijf toegang had verkregen tot de systemen. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om een ‘sterke kluis’ te hebben.

04-09-2023

Nieuw in ASP: Meest voorgeschreven medicatie

We versnellen jouw voorschrijfproces! In de nieuwe versie van ASP zie je vanaf dan een lijst met een top 5 van medicatie die je het vaakst voorschrijft. De kans is daardoor groot dat je juiste variant meteen in het lijstje ziet. Huisartsassistente Wendy legt uit waarom ze dat zo handig vindt.

24-08-2023

Nieuw in ASP: Log in met de authenticator-app!

In de nieuwe update van ASP (2023.3) vereenvoudigden we jouw inlogproces. Vanaf nu kan je inloggen via tweefactorauthenticatie (2FA)! Geen fysieke digipassen meer: je meldt je gewoon aan met je smartphone via een (gratis) authenticator-app.

26-01-2023

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het Sanday-platform. Zo verandert in het 2e kwartaal van dit jaar de naam van APRO naar Sanday en krijgt de software een make-over naar de Sanday-stijl. Wil je weten waarom we APRO in een nieuw jasje steken, of wat er voor jou anders wordt? Dan ben je hier op de juiste plek. 

27-10-2023

Sanday's Consult to Go App: Download 'm nu

Met de nieuwe Sanday app vervoer je alle informatie die je nodig hebt tijdens een visite in je broekzak. Je vindt de app nu in de AppStore!