Sanday: Dit is ons plan de campagne

30-01-2023

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.

Een nieuwe naam

Vanaf begin 2023 kruipen Promedico en Omnihis in de huid van Sanday. Dat betekent dat de oude namen verdwijnen en we ons volledig inzetten als Sanday – digitale zorgverbinders. Daarmee laten we alle groen- en blauwtinten achter ons en gaan we trots verder in het paars. Een nieuwe bedrijfsnaam dus, maar de vertrouwde gezichten en jarenlange ervaring blijven.

Een nieuw platform

Niet alleen de fusieorganisatie heet Sanday: het is ook de naam van het gloednieuwe platform dat de afgelopen periode is ontwikkeld. Het platform is open, zodat huisartsen, apothekers en andere zorgprofessionals met elkaar verbonden gaan worden. “Slim samenwerken voor betere zorg” noemen we dat. Overbodig papierwerk of achterstallige administratie is hierdoor verleden tijd.

Wat heb ik hieraan?

Alle zorgprofessionals die met Sanday werken, werken in de toekomst met z’n allen op hetzelfde platform. Daarom kan je straks moeiteloos met je collega’s van de eerstelijnszorg communiceren! Samenwerken op één platform betekent ook dat wij uiteindelijk maar één platform gaan onderhouden. Daarom hoeven we bijvoorbeeld wet- en regelgeving ook maar één keer te ontwikkelen. Dat betekent: meer tijd voor ons om toffe nieuwe features te bouwen voor jou.

Ook gebruiken we onze kennis van de afgelopen 35 jaar inclusief jouw feedback om dit nieuwe platform te ontwerpen. Sanday biedt daarom meer logica, meer snelheid en meer efficiency. Een platform zonder ruis, zonder hiaten en zonder knelpunten dus. Je gebruikt het iedere dag, dus laat het dan ook écht het verschil maken in je werk.

Tijdlijn

Als het nieuwe platform tot in de puntjes is ontwikkeld, upgraden we elk van onze praktijken naar Sanday. Perfectioneren kost alleen tijd. In de tussentijd zal jij zoals vertrouwd je huidige systeem blijven gebruiken, dat wij volop blijven doorontwikkelen. Maar, er gaan wel een aantal dingen veranderen. Deze veranderingen en de tijdlijn daarvan delen we graag met je. We zeggen er wel één ding bij: het is nog niet volledig in beton gegoten. Een change of plans is altijd mogelijk.

Fase 1: Oktober 2022 ✅

De huidige situatie kennen we: Omnihis-gebruikers werken nu met Scipio en Promedico-gebruikers werken met ASP, APRO of VDF. De eerste apotheekhoudende huisarts gebruikt nu al de huisartsfunctionaliteiten van Sanday! Lees hier haar eerste ervaring met het nieuwe platform.

Fase 2: Voorjaar 2023 ✅

In fase 2 worden APRO en de nieuwe huisartsfunctionaliteiten samen Sanday. APRO krijgt dan een zogenaamde rebranding: de naam verdwijnt en we passen de kleuren later aan naar de Sanday-stijl. Apothekers maken vanaf dan gebruik van Sanday met de bekende apothekersfunctionaliteiten. Het systeem zelf verandert dus niet en wordt doorontwikkeld zoals je van ons gewend bent!

In fase 2 blijven Scipio, ASP en VDF waar ze zijn en upgraden we 9 (apotheekhoudende)praktijken naar Sanday. Die tijd staat puur in het teken van doorontwikkelen, optimaliseren en de puntjes op de i zetten. Zo stomen we Sanday klaar voor het grote publiek.

Fase 3: Nu en in de toekomst

Uiteindelijk upgraden we iedereen naar Sanday. VDF en Scipio zijn als eerst aan de beurt, daarna volgt ASP. Uiteindelijk zullen al deze systemen verdwijnen. Wees niet bang: we stoppen in de tussentijd niet met doorontwikkelen: er blijven teams klaarstaan om jou te helpen. Tot de laatste gebruiker.

*Update maart 2024: Er werken nu 30 praktijken op Sanday. Het komende jaar zetten we nog veel meer praktijken over!

Ook interessant

19-10-2023

Uitgebreider medicijnoverzicht in de Service apotheek-app

Gebruik je de Service apotheek-app? Dan is vanaf nu alle medicatie zichtbaar voor jouw patiënten. Zo krijgen zij meer grip en hoef je als apotheker niet meer te switchen tussen twee systemen.  

24-04-2023

De eerste keer als Sanday op 3 beurzen!

Lees hier over de eerste beurzen waar we te zien waren als Sanday: het KNMP-congres, het NEDhis-congres en de Mosadex experience!

26-06-2023

Nieuw in Sanday: een primeur bij BijsluiterPlus

Dankzij de nieuwe koppeling tussen Sanday en BijsluiterPlus hoef jij nooit meer te zoeken naar medicijninformatie. Schrijf aan in Sanday, klik op het gele logo van BijsluiterPlus (of scan de verpakking) en zie direct betrouwbare informatie over een specifiek medicijn. Hoe dat werkt, lees je in deze blog!

23-01-2023

Een terugblik op 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de benodigde certificeringen en als kers op de taart fuseerden we. We gaan met je door de vijf hoogtepunten van 2022. Gewoon, voor een beetje nostalgie.

15-07-2023

Griep- en pneumokokkenmailing

Log in of registreer voor de griep- en pneumokokkenmailing! Nodig jouw patiënten zo eenvoudig mogelijk uit voor de griep- en pneumokokkenvaccinatie met ons eigen portaal: de pro-mailservice.

Sanday logo met mail voor het pro-mailservice portaal voor griep- en pneumokokkenvaccinatie
18-07-2023

Waarom relatiebeheerder Rinze switchte naar Sanday

Rinze begon met een nieuwe functie als relatiebeheerder voor onze apothekers. We zoeken nu ook een relatiebeheerder voor onze huisartsen! Lees hier wat Rinzes werk zo waardevol maakt.