Wat betekent de naam ‘Sanday’?

10-01-2023

Een blik op de tekentafel

De naam Sanday is natuurlijk niet zomaar gekozen. Na de fusie tussen Promedico en Omnihis wilden we de toekomst ingaan als één stevige organisatie. Daar hoort een nieuwe naam bij die de identiteit van zowel Promedico als Omnihis omvat, zonder in het verleden te blijven hangen. Een onderscheidende, frisse, nieuwe naam dus. Sanday was de uitkomst. Hoe we daarop kwamen? We nemen je graag mee in ons denkproces!

Sanday is een samengesteld woord van Sana (latijn voor gezonde) en day (engels voor dag). Want, samen met jou zorgen we voor een gezonde dag, elke dag weer. De vergelijking met ‘Sunday’ is natuurlijk snel gemaakt. Daar hebben we bewust voor gekozen: we willen met onze techniek zoveel mogelijk werk uit handen nemen om jou rust te bieden, net zoals op een zondag.

Betekenis van de naam Sanday

Het nieuwe logo

Bij een nieuwe naam hoort ook een nieuw logo. Net zoals de naam, heeft het logo bewust geen herkenning van Promedico of Omnihis: dit hét moment is om een nieuw tijdperk in te luiden. Het logo bestaat uit het beeldmerk van de bovenstaande elementen. Deze vier elementen hebben elk hun eigen betekenis. De samengevoegde harten staan symbool voor de samensmelting van Promedico en Omnihis. Vervolgens zorgt de overlap van deze twee harten voor de herkenbare S van Sanday. De pijlvormen staan als laatste voor vooruitstrevende informatie-uitwisseling.

Samen met de nieuwe naam vormt dit logo de eerste stappen naar een nieuwe identiteit. Vanuit deze nieuwe identiteit ontwikkelen we samen het gelijknamige platform. Zo maken we als één sterke marktpartij écht het verschil.

Ook interessant

28-08-2023

ASP: We ontwikkelen een Consult-to-go app

We ontwikkelen een app waarin je altijd jouw spreekuurlijst, patiëntgegevens en afspraakomschrijvingen kan zien. Ook als ASP niet bereikbaar is. Zo weet jij altijd wie er waarom voor je zit.

15-12-2022

Gegevensbeheer: doe 't veilig!

Bij Sanday vinden we beveiliging van gegevens erg belangrijk. Zeker omdat we werken met gevoelige gegevens. Hackers en software worden steeds kundiger in het vinden van sluiproutes en omwegen tot die gegevens. Waarbij er in het nieuws inmiddels meer dan één voorbeeld te vinden is van hoe een groot systeem gehackt is nadat er maanden eerder iemand binnen het bedrijf toegang had verkregen tot de systemen. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om een ‘sterke kluis’ te hebben.

15-07-2023

Griep- en pneumokokkenmailing

Log in of registreer voor de griep- en pneumokokkenmailing! Nodig jouw patiënten zo eenvoudig mogelijk uit voor de griep- en pneumokokkenvaccinatie met ons eigen portaal: de pro-mailservice.

Sanday logo met mail voor het pro-mailservice portaal voor griep- en pneumokokkenvaccinatie
30-01-2023

Sanday: Dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.

07-12-2022

De ‘Consult-to-go app’, een patiëntdossierinzage op je smartphone!

We ontwikkelen een Consult-to-go-app voor Sanday voor de Huisarts. Zo zie je optimaal al je patiëntdossiers in: ideaal voor een patiëntbezoek.

Consult-to-go App
23-01-2023

Een terugblik op 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de benodigde certificeringen en als kers op de taart fuseerden we. We gaan met je door de vijf hoogtepunten van 2022. Gewoon, voor een beetje nostalgie.