Wat betekent de naam ‘Sanday’?

10-01-2023

Een blik op de tekentafel

De naam Sanday is natuurlijk niet zomaar gekozen. Na de fusie tussen Promedico en Omnihis wilden we de toekomst ingaan als één stevige organisatie. Daar hoort een nieuwe naam bij die de identiteit van zowel Promedico als Omnihis omvat, zonder in het verleden te blijven hangen. Een onderscheidende, frisse, nieuwe naam dus. Sanday was de uitkomst. Hoe we daarop kwamen? We nemen je graag mee in ons denkproces!

Sanday is een samengesteld woord van Sana (latijn voor gezonde) en day (engels voor dag). Want, samen met jou zorgen we voor een gezonde dag, elke dag weer. De vergelijking met ‘Sunday’ is natuurlijk snel gemaakt. Daar hebben we bewust voor gekozen: we willen met onze techniek zoveel mogelijk werk uit handen nemen om jou rust bieden, net zoals op een zondag.

Betekenis van de naam Sanday

Het nieuwe logo

Bij een nieuwe naam hoort ook een nieuw logo. Net zoals de naam, heeft het logo bewust geen herkenning van Promedico of Omnihis: dit hét moment is om een nieuw tijdperk in te luiden. Het logo bestaat uit het beeldmerk van de bovenstaande elementen. Deze vier elementen hebben elk hun eigen betekenis. De samengevoegde harten staan symbool voor de samensmelting van Promedico en Omnihis. Vervolgens zorgt de overlap van deze twee harten voor de herkenbare S van Sanday. De pijlvormen staan als laatste voor vooruitstrevende informatie-uitwisseling.

Samen met de nieuwe naam vormt dit logo de eerste stappen naar een nieuwe identiteit. Vanuit deze nieuwe identiteit ontwikkelen we samen het gelijknamige platform. Zo maken we als één sterke marktpartij écht het verschil.

Ook interessant

29-06-2023

Nieuw in Sanday: ontvang patiëntfoto’s met Sendi!

Een patiënt is bezorgd over een insectenbeet en twijfelt of hij bij de huisarts langs moet komen. Geen onbekend scenario, toch? Door onze nieuwe koppeling (later in ’t jaar integratie!) met Sendi ontvang, beoordeel en bewaar je foto’s van patiënten veilig in hun patiëntendossier.

24-11-2023

Opheldering over DOMO in ASP

Wat is DOMO en wat gaat DOMO doen met mijn gegevens?

07-12-2022

De ‘Consult-to-go app’, een patiëntdossierinzage op je smartphone!

We ontwikkelen een Consult-to-go-app voor Sanday voor de Huisarts. Zo zie je optimaal al je patiëntdossiers in: ideaal voor een patiëntbezoek.

Consult-to-go App
03-04-2024

Spraakherkenning van Juvoly voor automatisch ingevulde SOEP in Sanday

Met Juvoly in Sanday rond je consulten af met AI-spraakherkenning. Lees hier alles over deze nieuwe samenwerking.

Spraakherkenning van Juvoly in Sanday
26-06-2023

Nieuw in Sanday: een primeur bij BijsluiterPlus

Dankzij de nieuwe koppeling tussen Sanday en BijsluiterPlus hoef jij nooit meer te zoeken naar medicijninformatie. Schrijf aan in Sanday, klik op het gele logo van BijsluiterPlus (of scan de verpakking) en zie direct betrouwbare informatie over een specifiek medicijn. Hoe dat werkt, lees je in deze blog!

15-12-2022

Gegevensbeheer: doe 't veilig!

Bij Sanday vinden we beveiliging van gegevens erg belangrijk. Zeker omdat we werken met gevoelige gegevens. Hackers en software worden steeds kundiger in het vinden van sluiproutes en omwegen tot die gegevens. Waarbij er in het nieuws inmiddels meer dan één voorbeeld te vinden is van hoe een groot systeem gehackt is nadat er maanden eerder iemand binnen het bedrijf toegang had verkregen tot de systemen. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om een ‘sterke kluis’ te hebben.