Mailservice

Wij verzorgen jouw mailing, al meer dan 10 jaar. Dit doen wij, ongeacht je HIS-leverancier. Verstuur eenvoudig de uitnodigingen voor de griep- en pneumokokkenvaccinatie. Snel, eenvoudig en efficiënt via het Pro-mailportaal.

Mailservice2023-03-17T13:04:28+00:00

De voordelen van Pro-mailservice

  • Bepaal zelf de inhoud van de brief én het verzendmoment

  • Stel een vaccinatieschema op en nodig patiënten uit per gekozen datum en tijdvak

  • Maak aparte brieven voor thuisprikkers

  • Combineer losse griep- en pneumokokkenmailings om patiënten met beide vaccinaties op hetzelfde tijdstip uit te nodigen

Registreer je nu

Registreer je nu voor de Sanday mailservice. Na de validatie ontvang je van ons de handleiding en toegang tot het portaal. De kosten bedragen €0,70 per brief. Dit is inclusief portokosten en exclusief BTW. Wil je de bezorging van de brieven liever zelf regelen? Neem dan contact met ons op via: projectbureau@promedico.nl

Zo lever jij je patiëntenbestand aan

Het is noodzakelijk om een patiëntenbestand beschikbaar te hebben op het Pro-mailservice portaal. Het proces van aanleveren verschilt per HIS-leverancier, maar voor alle aan te leveren bestanden geldt dat:

  • Het een Excel-bestand moet zijn, met bestandsformaat .csv (komma gescheiden) of .xlsx.

  • De kolommen straatnaam, huisnummer en huisnummertoevoeging aparte kolommen moeten zijn.

  • Wanneer een barcode op de brief gewenst is, dat wordt aangegeven welke kolom met gegevens hiervoor gebruikt moet worden.

Voor gebruikers van het Sanday platform maken we later de aanlevermethode bekend.

Voor ASP gebruikers maken we 3x per week automatisch een uitspoel van de patiënten die in het griep- en/of pneumokokkenproject onder ‘Registreren’ staan. Zo kan je tot vlak voor de deadline van jouw verzendbatch nog wijzigingen in je project aanbrengen die nog mee worden genomen in je mailing. Je kunt pas beginnen met het samenstellen van je mailing als je tenminste 1 patiënt in je project onder ‘Registreren’ hebt staan.

Gebruikers van VDF leveren zelf het patiëntenbestand aan bij Sanday via een transferlink. De transferlink kan je aanvragen via: projectbureau@promedico.nl. Om al wel te kunnen beginnen met het samenstellen van je mailing in het portaal stellen wij een test patiëntenbestand beschikbaar. Deze wordt vervangen op het moment wij het definitieve patiëntenbestand via de transferlink hebben ontvangen. We adviseren om het definitieve patiëntenbestand zo laat mogelijk aan te leveren. Zo weet je zeker dat je patiëntenbestand up-to-date is en de laatste wijzigingen worden meegenomen in jouw mailing.

Gebruikers van andere systemen leveren zelf het patiëntenbestand bij ons aan via een transferlink. Deze vraag je op via: projectbureau@promedico.nl. Om al wel te kunnen beginnen met het samenstellen van je mailing in het portaal stellen wij een test patiëntenbestand beschikbaar. Deze wordt vervangen op het moment wij het definitieve patiëntenbestand via de transferlink hebben ontvangen. We adviseren om het definitieve patiëntenbestand zo laat mogelijk aan te leveren.  Wees je wel bewust van de op het portaal genoemde deadline voor de gekozen batch. Na het aanleveren van het bestand bewerken wij dit zodanig dat het in te lezen is op het Sanday Mailportaal. Voor deze bewerking rekenen wij een eenmalige vergoeding van €25,- per aangeleverd bestand.

Batches en verzendwijze

Je kunt als praktijk voor zowel de griep- als de pneumokokkenuitnodigingen kiezen voor een verzendbatch die een bepaalde bezorgdatum bij de patiënt garandeert. Combineer je de griep- en pneumokokkenuitnodigingen dan is er maar 1 batchkeuze mogelijk.

FAQ

Je hebt geen mogelijkheid om binnen de Pro-Mailservice portal op aparte postcodes te selecteren van bijvoorbeeld patiënten in een verzorgingshuis. Als je patiënten in een verzorgingshuis toch apart wilt kunnen bereiken is de enige optie deze patiënten in je griep- en pneumokokkenproject als thuisprikker te markeren (indien mogelijk) en in de thuisprikbrief een aparte vermelding te maken voor deze patiënten.

Het alternatief is dat Sanday de gehele mailing handmatig voor je uitvoert, echter zal de prijs per brief dan hoger uitvallen. Je kunt hierover contact opnemen via projectbureau@promedico.nl.

Nee, als je gebruik wilt maken van de Pro-Mailservice portal is dit niet mogelijk. Er worden een aantal vaste gegevens gebruikt in de bestanden die aangeleverd worden. Indien je de geboortedatum wel wilt toevoegen, stuur dan een mail naar projectbureau@promedico.nl. Dit wordt dan wel als aparte mailing gezien en de prijs per brief zal dan hoger zijn.

Nee, er is een vaste plaats voor de barcode.

Deze wordt per mail naar de contactpersoon van de praktijk vor de mailing verstuurd, na acceptatie van het geregistreerde account op het Pro-Mailservice portaal.

Nee, er is een vaste plaats voor het logo.

De QR-code wordt gebruikt voor de verzending via PostNL.

Nee, als je gebruik wilt maken van de Pro-Mailservice portal is dit niet mogelijk. Gebruik van de Pro-Mail service portal is een geautomatiseerd proces waarin dit soort afwijkingen niet meegenomen kunnen worden.

Dat is op het moment dat je een mailing op het Pro-Mailservice portaal voltooid.

Nee, als je gebruik wilt maken van de Pro-Mailservice portal is dit niet mogelijk. Gebruik van de Pro-Mail service portal is een geautomatiseerd proces waarin dit soort afwijkingen niet meegenomen kunnen worden.

Op de envelop staat de tekst: “Belangrijke informatie van uw huisarts”.

Nee, als je gebruik wilt maken van de Pro-Mailservice portal is dit niet mogelijk. Gebruik van de Pro-Mail service portal is een geautomatiseerd proces waarin dit soort afwijkingen niet meegenomen kunnen worden. Indien je toch een bijlage wilt toevoegen, stuur dan een mail naar projectbureau@promedico.nl. Dit wordt dan wel als aparte mailing gezien en de prijs per brief zal dan hoger zijn.

Je hoeft deze niet aan te vragen, rollen papier met Infographic gaan al naar de drukker.

Je kunt de verzending zelf verzorgen maar dan kan je geen gebruik maken van de Pro-Mail service portal omdat dat een geheel automatisch proces is, inclusief verzending. Indien je de verzending zelf wilt verzorgen, stuur dan een mail naar projectbureau@promedico.nl. Dit wordt dan wel als aparte mailing gezien en de prijs per brief zal dan hoger zijn.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op!