Tijdswinst met Sanday Plus!

04-07-2021

Jack Wolters, apotheker van Service Apotheek Groenveld in Venlo, werkt met Sanday. “Ik was op zoek naar vernieuwing, doorontwikkeling en innovatie. Dit alles vond ik in Sanday en heb de stap destijds genomen. Fijn om als apotheker zo betrokken te zijn bij de ontwikkeling van Sanday. De apotheken die nu starten met Sanday maken hierdoor een soepele start.”

Nooit meer zoeken

“Het grootste voordeel zit voor Jack in het inzicht dat Sanday geeft. “We hoeven nooit meer te zoeken in de apotheek. Als je iets nodig hebt, open je Sanday, roep je de patiënt op en je ziet gelijk wat er open staat voor de patiënt en waar zich dit bevindt in de apotheek. Je kunt alles terugvinden!” Ook kun je heel eenvoudig ‘multitasken’ in Sanday. “Als het ineens heel druk wordt in de apotheek, stop je gewoon midden in het recept waar je mee bezig bent en ga je aan de balie helpen. Het maakt niet uit of er 1 of 10 verstrekkingen op je recept staan, je helpt de patiënten en pakt vervolgens je recept weer op daar waar je gebleven bent. Dit maakt je team heel flexibel”.

Tijdswinst door een betere flow

Op de vraag of Jack tips heeft voor collega’s, zegt hij: “Ben je op zoek naar tijdwinst stap dan over op Sanday! “De eerste 3-4 maanden investeer je, daarna zie je de tijdwinst terug. Ook als je nadenkt over smart of flow werken in je apotheek, stap dan over op Sanday, dan gaat het automatisch.” Kijkend naar zijn processen vertelt Jack: “Wij hebben veel pro actief herhaal-patiënten in onze apotheek. Nadat we alles onder de knie hadden, bleef nog maar fractie over van de totale werkzaamheden die we ‘vroeger’ hadden. Het nakijken van deze recepten voor de apotheker is nog geen 10% van ‘vroeger’. Ook bij GDS hebben we enorme slagen in efficiency kunnen maken. De receptflow verloopt ongeveer 20% sneller. Het team is sneller klaar met de dagelijkse werkzaamheden. Ook de facturering gaat in Sanday erg eenvoudig. Na het inlezen van de retourbestanden zie je gelijk de afkeuringen -geheel of gedeeltelijk- terug. Het crediteren van recepten naar de zorgverzekeraars die geannuleerd zijn, zou nog iets eenvoudiger kunnen. Hier wordt aan gewerkt.”

Track & Trace

Jack maakt ook gebruik van de Track & Trace functie van Sanday. De belangrijkste reden om te switchen van zijn huidige T&T naar T&T van Sanday zit in het uitvoeren van het volledige proces in één systeem. “Hierdoor heb je geen discrepanties meer tussen de twee systemen als de synchronisatie niet goed functioneert. Kijkend naar de werkwijze, legt Jack het als volgt uit: “Als je in de apotheek een recept klaarmaakt, kies je gelijk na het uitvullen de T&T locatie. Sanday presenteert hier gelijk de beschikbare locaties en mocht er al iets voor deze patiënt klaarliggen, wordt de vraag gesteld of je het hierbij wilt leggen, of dat je een nieuwe locatie aan wilt maken. Op het etiketje wordt deze locatie afgedrukt en je legt je medicatie gelijk op de juiste plek.”. Apotheek Groenveld werkt met centralfilling. “Wij hebben ervoor gekozen om de centralfill-bestelling te controleren. We scannen hiervoor het binnengekomen zakje en de patiënt wordt getoond in Sanday. Na de controle krijg je automatisch de mogelijkheid om een locatie toe te kennen. Ook hier geldt dat je direct ziet of er al iets klaarligt voor deze patiënt.” Tot slot is er ook de mogelijkheid om een locatie toe te kennen door het scannen van de barcode van de medicatie en het scannen van de afhaallocatie. “Dit hebben we in het begin gedaan, maar is eigenlijk helemaal niet (meer) nodig in ons proces. Het toekennen van een locatiecode direct na het uitvullen werkt snel en eenvoudig. De apotheek is zo altijd opgeruimd”.

Ook interessant

25-01-2024

AFAS, Sanday en Inprof: een nieuwe koppeling

“Nu ververs je AFAS en ‘poef’: daar staat de factuur van de patiënt die nét over de drempel naar buiten loopt”, vertelt Johan van den Brink trots. Vanuit Inprof hielp hij Sanday en apothekers om hun boekhouding naadloos aan te sluiten op AFAS.

15-12-2022

Gegevensbeheer: doe 't veilig!

Bij Sanday vinden we beveiliging van gegevens erg belangrijk. Zeker omdat we werken met gevoelige gegevens. Hackers en software worden steeds kundiger in het vinden van sluiproutes en omwegen tot die gegevens. Waarbij er in het nieuws inmiddels meer dan één voorbeeld te vinden is van hoe een groot systeem gehackt is nadat er maanden eerder iemand binnen het bedrijf toegang had verkregen tot de systemen. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om een ‘sterke kluis’ te hebben.

19-10-2023

Uitgebreider medicijnoverzicht in de Service apotheek-app

Gebruik je de Service apotheek-app? Dan is vanaf nu alle medicatie zichtbaar voor jouw patiënten. Zo krijgen zij meer grip en hoef je als apotheker niet meer te switchen tussen twee systemen.  

30-01-2023

Sanday: Dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.

23-01-2023

Een terugblik op 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de benodigde certificeringen en als kers op de taart fuseerden we. We gaan met je door de vijf hoogtepunten van 2022. Gewoon, voor een beetje nostalgie.

24-04-2023

De eerste keer als Sanday op 3 beurzen!

Lees hier over de eerste beurzen waar we te zien waren als Sanday: het KNMP-congres, het NEDhis-congres en de Mosadex experience!