Spraakherkenning van Juvoly voor automatisch ingevulde SOEP in Sanday

03-04-2024

AI van Juvoly in Sanday

“Ik had het gisteren met een patiënt over het afbouwen van Oxycodon. Altijd een lastig gesprek. Toen de patiënt wegliep -met een lagere dosis- stond het verslag klaar in Sanday. Ik hoefde alleen nog maar op ‘opslaan’ te drukken.” Huisarts Hanneke Tan-Koning gebruikt sinds kort de integratie tussen Juvoly en het nieuwste platform van Sanday. Door deze samenwerking rondt ze nu consulten af met alleen haar stem. Hoe dat kan?

“Doordat je in Sanday de spraakherkenningstechnologie van Juvoly kan gebruiken”, antwoordt Maarten Timmers, huisarts en medeoprichter van Juvoly. “Juvoly vertaalt jouw gesprek naar tekst, vat het samen en Sanday laat dit verschijnen in de SOEP-regels. Minder administratie voor jou, en meer oog voor degene die voor je zit.”

Minder typen, méér zorg

Dat is het doel van deze samenwerking: ervoor zorgen dat huisartsen meer tijd kunnen besteden aan hun patiënt, in plaats van aan een beeldscherm. Want, “het helpt enorm als je elkaar gewoon kan aankijken, zeker in zo’n Oxycodon-geval”, vult Hanneke aan. “Non-verbale communicatie is gewoon heel belangrijk. En je hoeft natuurlijk ook minder te typen, wat ook wel lekker is.” Maarten stemt in: “Een gesprek zonder beeldscherm ertussen opent deuren om dieper in te gaan op de behoefte van de patiënt. En laten we eerlijk zijn, het verminderen van administratieve lasten is ook gewoon een verademing voor de zorgverlener. Het werk wordt er leuker door, en helemaal als het geïntegreerd is in je HIS zoals bij Sanday nu!”

Hoe werkt de spraakherkenning van Juvoly in Sanday?

Open een consult in Sanday en klik op de knop om de spraakherkenning te activeren. Voer vervolgens het consult met je patiënt. Achter de schermen zet Juvoly dit gesprek meteen om naar tekst, alsof een notulist met je meeschrijft. Jij hoeft daarom ook geen notities bij te houden of specifieke informatie te herinneren. Is het consult klaar? Dan klik je op stop. Juvoly vat vervolgens de essentie van het gesprek samen in SOEP-regels, die zo ook in Sanday verschijnen. Check even of het klopt, en rond ‘m af.

Juvoly gebruikt hiervoor hun zelfgetrainde AI Nederlandse spraakherkennings- en samenvattingsmodel die ze optimaliseerden voor de eerste lijn. Hierdoor kan Juvoly complexe medische termen of namen van geneesmiddelen herkennen. Niet alleen dat: ook dialecten pakt ie op. Onze Limburgse Iris (Manager Sales) was daar nogal sceptisch over, “en daarom probeerde ik de spraakherkenning van de leg te brengen. Maar hoe zuidelijk mijn accent ook was, toch werd mijn dialect perfect vertaald en gestructureerd naar de SOEP regels!”

Moet ik mijn patiënt om toestemming vragen?

Dat mag, als je dat wilt. Het is natuurlijk netjes om te melden dat de computer meeluistert zodat het gesprek automatisch vertaald kan worden. Maar, de spraakherkenning is, net zoals je toetsenbord, een hulpmiddel om informatie te verwerken in een patiëntendossier. Voor het toetsenbord vraag je geen toestemming, dus voor de spraakherkenning zou dat ook niet hoeven. Maar vaak vinden patiënten het ook leuk om te horen dat nieuwe  technologie wordt ingezet.

Je kunt dan ook eventueel vertellen dat er nergens in het proces informatie wordt opgeslagen. Dat zit zo. Sanday streamt het gesprek naar Juvoly. De spraakherkenning van Juvoly maakt een transcript van wat het hoort, maar slaat het geluidsfragment niet op. Je hoeft je daarom geen zorgen te maken over opgeslagen bestandjes met gevoelige informatie uit de spreekkamer.

Juvoly is bijna beschikbaar voor alle Sanday Plus-gebruikers!

We ronden nu de laatste praktijktests af bij enkele koplopers. Daarna is de integratie voor alle Sanday Plus-gebruikers beschikbaar. We werken zelfs al aan wat extra’s!

  1. Uitslagen van metingen registeren in de meetwaardemodule in plaats van in een tekstveld.
  2. Episodes koppelen met spraakherkenning, zodat Sanday automatisch meerdere deelcontacten kan aanmaken binnen één consult.
  3. Slimme verwijzingen naar de juiste pagina’s van NHG.nl en FK.nl, zodat je zelf niet meer hoeft te googelen. Juvoly zorgt er ook voor dat je snel de goede thuisartspagina kan versturen naar de patiënt.

Gijs van der Wielen, CEO van Sanday kan niet wachten tot meer huisartsen hier gebruik van maken: “Doordat we slim samenwerken met een partij als Juvoly kunnen we echt het verschil maken. Dat zorgt niet alleen voor minder administratie aan de gebruikerskant, maar ook voor betere zorg voor de patiënt. Daar kan je alleen maar ontzettend trots op zijn.”

Geïnteresseerd? Mail dan naar verkoop@sanday.com! Daar helpen we je verder.

Ook interessant

15-12-2022

Gegevensbeheer: doe 't veilig!

Bij Sanday vinden we beveiliging van gegevens erg belangrijk. Zeker omdat we werken met gevoelige gegevens. Hackers en software worden steeds kundiger in het vinden van sluiproutes en omwegen tot die gegevens. Waarbij er in het nieuws inmiddels meer dan één voorbeeld te vinden is van hoe een groot systeem gehackt is nadat er maanden eerder iemand binnen het bedrijf toegang had verkregen tot de systemen. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om een ‘sterke kluis’ te hebben.

05-03-2024

Telefonie-integratie in Sanday met Red Cactus

We hebben een beller! Vóórdat de patiënt iets hoeft te zeggen, weet jij al wie er aan de telefoon hangt. Door de telefonie-integratie met RedCactus klik je meteen door naar de intake van de patiënt. Hoe dat werkt? Lees het hier.

Telefonie-integratie
25-01-2024

AFAS, Sanday en Inprof: een nieuwe koppeling

“Nu ververs je AFAS en ‘poef’: daar staat de factuur van de patiënt die nét over de drempel naar buiten loopt”, vertelt Johan van den Brink trots. Vanuit Inprof hielp hij Sanday en apothekers om hun boekhouding naadloos aan te sluiten op AFAS.

07-12-2022

De ‘Consult-to-go app’, een patiëntdossierinzage op je smartphone!

We ontwikkelen een Consult-to-go-app voor Sanday voor de Huisarts. Zo zie je optimaal al je patiëntdossiers in: ideaal voor een patiëntbezoek.

Consult-to-go App
19-03-2024

Recept autorisatiescherm in ASP: De Grote Make-over

In de release van ASP vond je de nieuwe versie van het Recept autorisatiescherm. Lees hoe huisarts en softwarecommissielid Menno wat er allemaal komt kijken bij deze monsterklus.

Recept autorisatiescherm
06-02-2024

Upgrade VDF naar Sanday: een update

We praten je bij over de upgrade van VDF naar Sanday. Waar staan we nu? En wat gaat er komen? Lees het hier!

Upgrade-naar-Sanday