Nieuw in ASP: Log in met de authenticator-app!

24-08-2023

We vereenvoudigden jouw inlogproces

In de nieuwe update van ASP (2023.3) vereenvoudigden we jouw inlogproces. Vanaf nu kan je inloggen via tweefactorauthenticatie (2FA)! Geen fysieke digipassen meer: je meldt je gewoon aan met je smartphone via een (gratis) authenticator-app. Veilig én gemakkelijk.

“Ik zou écht alle praktijkbeheerders aanraden om de authenticator voor hun medewerkers aan te zetten” verzekert Jeroen Vos, huisarts in Het Huisartsenteam in Etten-Leur. “Dan gebruik je de authenticator in ieder geval vóórdat het zwarte rekenkastje aan je sleutelbos stukgaat, kwijtraakt of leegloopt. Want dat zijn een beetje de smaken die er zijn”, lacht hij. “Tuurlijk, de Digipass heeft ons lang en goed geholpen”, neemt Jeroen terug, “maar een authenticator is platgezegd moderner en heeft een veel groter gebruiksgemak.”

Meteen in actie

Jeroen en zijn team gebruiken de authenticator-app nu een week, en daar kwam de nieuwe feature al goed van pas. “Ik was op de huisartsenpost en daar was het onverwachts rustig” vertelt hij. “Toen wilde ik inloggen in ASP. Ik had alleen mijn eigen UZI-pas en Digipass niet mee, maar mijn telefoon wel. Ik heb die avond daarom alsnog productief gewerkt.”

Authenticator-app met Digipassen

“Is dat een voordeel? Dat ik nu 24 uur per dag bereikbaar ben en kan inloggen?” vraagt Jeroen aan zichzelf. “Dat is een interessante vraag”, grapt hij. “Maar als je bedenkt dat ik altijd veilig in het dossier kan zonder een ‘extra’ device, dan is dat winst. Vergeleken met de Digipass, heb ik mijn telefoon altijd bij me, dus ik ben veel onafhankelijker.”

Onafhankelijker door een authenticator-app?

“Ja, en niet alleen omdat je geen extra kastje meer nodig hebt” legt Jeroen uit. “Als praktijkhouder beheer je zelf de authenticator. Je bent dus niet afhankelijk van Support, zoals eerst wanneer een Digipass niet werkte of je een verkeerde code invoerde. Dat los je gewoon snel zelf op.” Wij zeggen daarom: instellen, die app!

Hoe stel ik de authenticator-app in?

Vanaf nu is de proefversie van onze nieuwe authenticator loginmethode beschikbaar voor iedereen. Wil je de app instellen? Lees dan de handleiding op het Selfservice portaal. Hier vind je ook de meest gestelde vragen. Kom je er niet uit? Klik dan op ‘Ik heb een vraag over de Authenticator’. Team Sanday staat klaar om jouw vragen te beantwoorden!

Wat moet ik nu met mijn Digipass?

Geen zorgen, die werken voorlopig nog gewoon. En je kan de Digipass en authenticator gewoon naast elkaar gebruiken, als je dat wilt. Maar, als je de authenticator-app instelt, hoef je ze in ieder geval nooit meer mee te nemen. Gebruik je de authenticator-app al? Dan kan je de Digipass een mooi plekje geven in de vitrine naast de groene kaarten. Bijvoorbeeld 😉

Ook interessant

16-01-2023

Duizendpoot Hanneke Tan-Koning over Sanday

Hanneke Tan-Koning werkt als eerste praktijk met het gloednieuwe platform van Sanday: "Ik geloof oprecht dat we op weg zijn naar het beste product van Nederland". Lees hier de ervaringen van de eerste gebruiker!

18-07-2023

Waarom relatiebeheerder Rinze switchte naar Sanday

Rinze begon met een nieuwe functie als relatiebeheerder voor onze apothekers. We zoeken nu ook een relatiebeheerder voor onze huisartsen! Lees hier wat Rinzes werk zo waardevol maakt. 

05-01-2023

Waarom Promedico en Omnihis fuseerden

Je hoeft geen wiskundige te zijn om het bovenste te snappen: Omnihis en Promedico zijn het afgelopen jaar gefuseerd. Hierdoor verdwijnen de oude bedrijfsnamen en zetten we ons begin 2023 volledig in als Sanday – digitale zorgverbinders. Een nieuwe naam dus, maar de vertrouwde gezichten en jarenlange ervaring blijven. Waarom we fuseerden? Dat leggen we je uit in dit bericht.

27-10-2023

Sanday's Consult to Go App: Download 'm nu

Met de nieuwe Sanday app vervoer je alle informatie die je nodig hebt tijdens een visite in je broekzak. Je vindt de app nu in de AppStore!

10-01-2023

Wat betekent de naam 'Sanday'?

De naam Sanday is natuurlijk niet zomaar gekozen. Na de fusie tussen Promedico en Omnihis wilden we de toekomst ingaan als één stevige organisatie. Daar hoort een onderscheidende, frisse, nieuwe naam bij. Sanday was de uitkomst. Hoe we daarop kwamen? We nemen je graag mee in ons denkproces!

Uitleg van het logo van Sanday
19-03-2024

Recept autorisatiescherm in ASP: De Grote Make-over

In de release van ASP vond je de nieuwe versie van het Recept autorisatiescherm. Lees hoe huisarts en softwarecommissielid Menno wat er allemaal komt kijken bij deze monsterklus.

Recept autorisatiescherm