Nieuw in ASP: Log in met de authenticator-app!

24-08-2023

We vereenvoudigden jouw inlogproces

In de nieuwe update van ASP (2023.3) vereenvoudigden we jouw inlogproces. Vanaf nu kan je inloggen via tweefactorauthenticatie (2FA)! Geen fysieke digipassen meer: je meldt je gewoon aan met je smartphone via een (gratis) authenticator-app. Veilig én gemakkelijk.

“Ik zou écht alle praktijkbeheerders aanraden om de authenticator voor hun medewerkers aan te zetten” verzekert Jeroen Vos, huisarts in Het Huisartsenteam in Etten-Leur. “Dan gebruik je de authenticator in ieder geval vóórdat het zwarte rekenkastje aan je sleutelbos stukgaat, kwijtraakt of leegloopt. Want dat zijn een beetje de smaken die er zijn”, lacht hij. “Tuurlijk, de Digipass heeft ons lang en goed geholpen”, neemt Jeroen terug, “maar een authenticator is platgezegd moderner en heeft een veel groter gebruiksgemak.”

Meteen in actie

Jeroen en zijn team gebruiken de authenticator-app nu een week, en daar kwam de nieuwe feature al goed van pas. “Ik was op de huisartsenpost en daar was het onverwachts rustig” vertelt hij. “Toen wilde ik inloggen in ASP. Ik had alleen mijn eigen UZI-pas en Digipass niet mee, maar mijn telefoon wel. Ik heb die avond daarom alsnog productief gewerkt.”

Authenticator-app met Digipassen

“Is dat een voordeel? Dat ik nu 24 uur per dag bereikbaar ben en kan inloggen?” vraagt Jeroen aan zichzelf. “Dat is een interessante vraag”, grapt hij. “Maar als je bedenkt dat ik altijd veilig in het dossier kan zonder een ‘extra’ device, dan is dat winst. Vergeleken met de Digipass, heb ik mijn telefoon altijd bij me, dus ik ben veel onafhankelijker.”

Onafhankelijker door een authenticator-app?

“Ja, en niet alleen omdat je geen extra kastje meer nodig hebt” legt Jeroen uit. “Als praktijkhouder beheer je zelf de authenticator. Je bent dus niet afhankelijk van Support, zoals eerst wanneer een Digipass niet werkte of je een verkeerde code invoerde. Dat los je gewoon snel zelf op.” Wij zeggen daarom: instellen, die app!

Hoe stel ik de authenticator-app in?

Vanaf nu is de proefversie van onze nieuwe authenticator loginmethode beschikbaar voor iedereen. Wil je de app instellen? Lees dan de handleiding op het Selfservice portaal. Hier vind je ook de meest gestelde vragen. Kom je er niet uit? Klik dan op ‘Ik heb een vraag over de Authenticator’. Team Sanday staat klaar om jouw vragen te beantwoorden!

Wat moet ik nu met mijn Digipass?

Geen zorgen, die werken voorlopig nog gewoon. En je kan de Digipass en authenticator gewoon naast elkaar gebruiken, als je dat wilt. Maar, als je de authenticator-app instelt, hoef je ze in ieder geval nooit meer mee te nemen. Gebruik je de authenticator-app al? Dan kan je de Digipass een mooi plekje geven in de vitrine naast de groene kaarten. Bijvoorbeeld 😉

Ook interessant

18-07-2023

Waarom relatiebeheerder Rinze switchte naar Sanday

Rinze begon met een nieuwe functie als relatiebeheerder voor onze apothekers. We zoeken nu ook een relatiebeheerder voor onze huisartsen! Lees hier wat Rinzes werk zo waardevol maakt. 

30-01-2023

Sanday: Dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.

31-10-2022

Gegevensbeveiliging bij Sanday

Een data lek. Je hebt er vast wel eens over gehoord of gelezen. Misschien heb je zelfs wel eens een e-mail of brief gehad van een instantie met de vermelding dat bepaalde gegevens van je gelekt zijn. Fijn is het niet. Zeker niet wanneer dit gevoelige data betreft. Maar wat verstaan we precies onder een data lek? Hoe herken je deze en, belangrijker nog, hoe voorkom je het? Rutger van den Brink is security officer bij Sanday. Hij vertelt je hier graag meer over en wat wij doen om het lekken van data te voorkomen.

24-04-2023

De eerste keer als Sanday op 3 beurzen!

Lees hier over de eerste beurzen waar we te zien waren als Sanday: het KNMP-congres, het NEDhis-congres en de Mosadex experience!

28-11-2022

De ‘Consult-to-go app’, een patiëntdossierinzage op je smartphone!

We ontwikkelen een Consult-to-go-app voor Sanday voor de Huisarts. Zo zie je optimaal al je patiëntdossiers in: ideaal voor een patiëntbezoek.

Consult-to-go App
26-06-2023

Nieuw in Sanday: een primeur bij BijsluiterPlus

Dankzij de nieuwe koppeling tussen Sanday en BijsluiterPlus hoef jij nooit meer te zoeken naar medicijninformatie. Schrijf aan in Sanday, klik op het gele logo van BijsluiterPlus (of scan de verpakking) en zie direct betrouwbare informatie over een specifiek medicijn. Hoe dat werkt, lees je in deze blog!