Telefonie-integratie in Sanday met Red Cactus

05-03-2024

Nieuw! Telefonie-integratie door Red Cactus en Sanday

We hebben een beller! Vóórdat de patiënt iets hoeft te zeggen, weet jij al wie er aan de telefoon hangt. Door de telefonie-integratie met Red Cactus zie jij meteen de persoonsinformatie, klik je direct door naar de intake van de patiënt en maak je gelijk notities. En: je hoeft waarschijnlijk niet eens over te stappen naar een ander telefonieplatform: Red Cactus ondersteunt er meer dan 60, dus jouw telefonieprovider zit er vast tussen.

Hoe de telefonie-integratie werkt

Belt een patiënt? Dan verschijnt er een notificatie met de patiëntgegevens op jouw beeldscherm. Via deze notificatie open je direct de intake van de betreffende patiënt in Sanday. Hierdoor registreer je meteen de informatie die de patiënt met jou deelt. Scheelt toch weer zoeken en tijd. Als het gesprek klaar is, registreren we dat ook. Die informatie voegen we later toe aan het patiëntendossier.

“Moet ik dan weer helemaal overstappen?”

Begrijpelijke vraag. Huisartsen die gebruik willen maken van de integratie hoeven waarschijnlijk niet over te stappen naar een ander telefonieplatform. De integratietool van Red Cactus is namelijk compatibel met de meeste telefoniesystemen. Dat maakt het implementatie- en adoptieproces lekker eenvoudig.

Beschikbaar in Sanday Plus

De integratie is nu nog in de pilotfase. Dat betekent dat één praktijk met de integratie is gestart om het voor jou te testen. Verloopt alles soepeltjes? Dan rollen we de integratie breed uit voor alle gebruikers met een Sanday Plus-abonnement. Dat betekent dat de integratie nog niet beschikbaar is voor ASP, Scipio en VDF (we werken wel passende vervolgstappen uit voor ASP in de toekomst).

Voor de apothekers kijken we ook naar mogelijkheden voor een Red Cactus koppeling. Die voorbereidingen worden al getroffen. Als de pilot bij de huisartsen positief verloopt, gaan we verder werken met de apotheken. Afhankelijk van hoe het heen en ander verloopt, kan je de koppeling in een van de aankomende releases verwachten!

Ook interessant

06-02-2024

Upgrade VDF naar Sanday: een update

We praten je bij over de upgrade van VDF naar Sanday. Waar staan we nu? En wat gaat er komen? Lees het hier!

Upgrade-naar-Sanday
07-12-2022

De ‘Consult-to-go app’, een patiëntdossierinzage op je smartphone!

We ontwikkelen een Consult-to-go-app voor Sanday voor de Huisarts. Zo zie je optimaal al je patiëntdossiers in: ideaal voor een patiëntbezoek.

Consult-to-go App
30-01-2023

Sanday: Dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.

05-01-2023

Waarom Promedico en Omnihis fuseerden

Je hoeft geen wiskundige te zijn om het bovenste te snappen: Omnihis en Promedico zijn het afgelopen jaar gefuseerd. Hierdoor verdwijnen de oude bedrijfsnamen en zetten we ons begin 2023 volledig in als Sanday – digitale zorgverbinders. Een nieuwe naam dus, maar de vertrouwde gezichten en jarenlange ervaring blijven. Waarom we fuseerden? Dat leggen we je uit in dit bericht.

25-01-2024

AFAS, Sanday en Inprof: een nieuwe koppeling

“Nu ververs je AFAS en ‘poef’: daar staat de factuur van de patiënt die nét over de drempel naar buiten loopt”, vertelt Johan van den Brink trots. Vanuit Inprof hielp hij Sanday en apothekers om hun boekhouding naadloos aan te sluiten op AFAS.

27-10-2023

Sanday's Consult to Go App: Download 'm nu

Met de nieuwe Sanday app vervoer je alle informatie die je nodig hebt tijdens een visite in je broekzak. Je vindt de app nu in de AppStore!