ASP: We ontwikkelen een Consult-to-go app

28-08-2023

Coming soon in ASP: de Consult-to-go app

We ontwikkelen een app waarin je altijd jouw spreekuurlijst, patiëntgegevens en afspraakomschrijvingen kan zien. Ook als ASP niet bereikbaar is. Zo weet jij altijd wie er waarom voor je zit.

Altijd en overal jouw agenda

Naast de vele stabiliteitsverbeteringen die we ‘onderwater’ voor ASP uitvoerden, ontwikkelden we ook een Consult-to-go app! Deze app draait onafhankelijk van ASP. Mocht je dus geen toegang hebben tot ASP, dan blijven jouw gegevens gewoon beschikbaar. Daarmee is de app altijd up and running.

De eerste versie van de app is een inzage van jouw agenda. Iedere nacht worden jouw spreekuurlijst, NAW-gegevens van de patiënt en afspraakomschrijvingen hiernaartoe gekopieerd. Hierdoor haal je de goede patiënt uit de wachtkamer en weet je waarvoor die komt. We gaan de app nog verder uitbreiden: in de toekomst kun je ook het medisch dossier inzien!

Consult-to-go app

Waarom deze app?

In de afgelopen tijd hebben we veel verbeteringen doorgevoerd waardoor ASP gelukkig stabieler is (uiteraard werken we daar nog steeds aan!). Hoewel we blij zijn met deze verbeteringen, bieden we je alsnog een app die altijd beschikbaar is. Ongeacht of je toegang hebt tot ASP op dat moment. Want: een onbereikbaar systeem zorgt bij jou voor een grote verstoring en daar zijn we ons goed van bewust. Daarom hebben we de app omgebouwd die we eerst voor het nieuwe Sanday platform ontwikkelden. Op deze manier profiteer je als ASP-gebruiker alvast van zowel de stabiliteit, als de look-and-feel van Sanday!

Op dit moment zijn de app aan het testen, dus stay tuned! Je vindt de app daarom nog niet in jouw Play- of Appstore, maar we wilden je toch alvast op de hoogte brengen van de nieuwe ontwikkelingen. Over nieuwe ontwikkelingen gesproken: gebruik je de authenticator-app al? Of heb je gezien dat we het medicatie-overzicht gaan verbeteren? We zitten niet stil bij ASP!

Ook interessant

29-06-2023

Nieuw in Sanday: ontvang patiëntfoto’s met Sendi!

Een patiënt is bezorgd over een insectenbeet en twijfelt of hij bij de huisarts langs moet komen. Geen onbekend scenario, toch? Door onze nieuwe koppeling (later in ’t jaar integratie!) met Sendi ontvang, beoordeel en bewaar je foto’s van patiënten veilig in hun patiëntendossier.

10-01-2023

Wat betekent de naam 'Sanday'?

De naam Sanday is natuurlijk niet zomaar gekozen. Na de fusie tussen Promedico en Omnihis wilden we de toekomst ingaan als één stevige organisatie. Daar hoort een onderscheidende, frisse, nieuwe naam bij. Sanday was de uitkomst. Hoe we daarop kwamen? We nemen je graag mee in ons denkproces!

Uitleg van het logo van Sanday
07-12-2022

De ‘Consult-to-go app’, een patiëntdossierinzage op je smartphone!

We ontwikkelen een Consult-to-go-app voor Sanday voor de Huisarts. Zo zie je optimaal al je patiëntdossiers in: ideaal voor een patiëntbezoek.

Consult-to-go App
16-01-2023

Duizendpoot Hanneke Tan-Koning over Sanday

Hanneke Tan-Koning werkt als eerste praktijk met het gloednieuwe platform van Sanday: "Ik geloof oprecht dat we op weg zijn naar het beste product van Nederland". Lees hier de ervaringen van de eerste gebruiker!

23-01-2023

Een terugblik op 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de benodigde certificeringen en als kers op de taart fuseerden we. We gaan met je door de vijf hoogtepunten van 2022. Gewoon, voor een beetje nostalgie.

24-04-2023

De eerste keer als Sanday op 3 beurzen!

Lees hier over de eerste beurzen waar we te zien waren als Sanday: het KNMP-congres, het NEDhis-congres en de Mosadex experience!