Nieuw in ASP: Meest voorgeschreven medicatie

04-09-2023

We versnellen jouw voorschrijfproces!

Naast de nieuwe inlogmethode, versnelden we nu ook jouw voorschrijfproces! Achter de schermen veranderden we jouw medicatie-overzicht. Vanaf nu zie je in ASP een top 5 van medicatie die je het vaakst voorschrijft. De kans is daardoor groot dat je de juiste variant meteen in het lijstje ziet. Dat betekent geen geblader meer door paginalange medicatielijsten.

“Neem bijvoorbeeld paracetamol,” legt Wendy Breuker uit. Ze is huisartsassistente bij praktijk Waalfront en triagist bij de huisartsenpost. “Toen je die vroeger opzocht, zag je eerst een lijst op alfabetische volgorde met bovenaan allerlei combinatiepreparaten. Uit mijn hoofd stond pas op pagina 5 een normale pil van 500mg”, vervolgt ze. “Als je de medicatie die je normaal gesproken het meest voorschrijft meteen in een lijstje voor je ‘snufferd’ hebt, dan ben je veel sneller. Dat is tijdsbesparing die per patiënt misschien klein lijkt, maar op maand- en jaarbasis loopt dat gewoon op.”

Wendy is actief in de softwarecommissie en gaf ons de tip om een lijstje met de top 5 meest voorgeschreven medicatie te ontwikkelen. Ze test de nieuwe feature nu een aantal weken. “Ik vind dat een HIS mij moet ondersteunen, en niet andersom,” meent ze. “En dit is dan precies zo’n voorbeeld van een ogenschijnlijk kleine verandering die gewoon meerdere keren per dag gebruikersgemak gaat opleveren.”

Hoe werkt de meest voorgeschreven medicatie?

We houden wekelijks bij welke varianten van medicatie jij het vaakst voorschrijft. Dit verversen we elk weekend. Als je vervolgens een recept voorschrijft, zie je bovenaan de pagina de variant medicatie die jij over het algemeen het meest kiest. De kans dat je door een lijst moet klikken, wordt daarom erg klein. “Dit is een mooi voorbeeld dat laat zien dat ASP gewoon vooruitstrevend is en blijft innoveren.” Bedankt voor het compliment en het testen, Wendy!

Ook interessant

30-01-2023

Sanday: Dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.

15-12-2022

Gegevensbeheer: doe 't veilig!

Bij Sanday vinden we beveiliging van gegevens erg belangrijk. Zeker omdat we werken met gevoelige gegevens. Hackers en software worden steeds kundiger in het vinden van sluiproutes en omwegen tot die gegevens. Waarbij er in het nieuws inmiddels meer dan één voorbeeld te vinden is van hoe een groot systeem gehackt is nadat er maanden eerder iemand binnen het bedrijf toegang had verkregen tot de systemen. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om een ‘sterke kluis’ te hebben.

29-06-2023

Nieuw in Sanday: ontvang patiëntfoto’s met Sendi!

Een patiënt is bezorgd over een insectenbeet en twijfelt of hij bij de huisarts langs moet komen. Geen onbekend scenario, toch? Door onze nieuwe koppeling (later in ’t jaar integratie!) met Sendi ontvang, beoordeel en bewaar je foto’s van patiënten veilig in hun patiëntendossier.

28-11-2022

De ‘Consult-to-go app’, een patiëntdossierinzage op je smartphone!

We ontwikkelen een Consult-to-go-app voor Sanday voor de Huisarts. Zo zie je optimaal al je patiëntdossiers in: ideaal voor een patiëntbezoek.

Consult-to-go App
24-08-2023

Nieuw in ASP: Log in met de authenticator-app!

In de nieuwe update van ASP (2023.3) vereenvoudigden we jouw inlogproces. Vanaf nu kan je inloggen via tweefactorauthenticatie (2FA)! Geen fysieke digipassen meer: je meldt je gewoon aan met je smartphone via een (gratis) authenticator-app.

05-01-2023

Waarom Promedico en Omnihis fuseerden

Je hoeft geen wiskundige te zijn om het bovenste te snappen: Omnihis en Promedico zijn het afgelopen jaar gefuseerd. Hierdoor verdwijnen de oude bedrijfsnamen en zetten we ons begin 2023 volledig in als Sanday – digitale zorgverbinders. Een nieuwe naam dus, maar de vertrouwde gezichten en jarenlange ervaring blijven. Waarom we fuseerden? Dat leggen we je uit in dit bericht.