Nieuw in ASP: Meest voorgeschreven medicatie

04-09-2023

We versnellen jouw voorschrijfproces!

Naast de nieuwe inlogmethode, versnelden we nu ook jouw voorschrijfproces! Achter de schermen veranderden we jouw medicatie-overzicht. Vanaf nu zie je in ASP een top 5 van medicatie die je het vaakst voorschrijft. De kans is daardoor groot dat je de juiste variant meteen in het lijstje ziet. Dat betekent geen geblader meer door paginalange medicatielijsten.

“Neem bijvoorbeeld paracetamol,” legt Wendy Breuker uit. Ze is huisartsassistente bij praktijk Waalfront en triagist bij de huisartsenpost. “Toen je die vroeger opzocht, zag je eerst een lijst op alfabetische volgorde met bovenaan allerlei combinatiepreparaten. Uit mijn hoofd stond pas op pagina 5 een normale pil van 500mg”, vervolgt ze. “Als je de medicatie die je normaal gesproken het meest voorschrijft meteen in een lijstje voor je ‘snufferd’ hebt, dan ben je veel sneller. Dat is tijdsbesparing die per patiënt misschien klein lijkt, maar op maand- en jaarbasis loopt dat gewoon op.”

Wendy is actief in de softwarecommissie en gaf ons de tip om een lijstje met de top 5 meest voorgeschreven medicatie te ontwikkelen. Ze test de nieuwe feature nu een aantal weken. “Ik vind dat een HIS mij moet ondersteunen, en niet andersom,” meent ze. “En dit is dan precies zo’n voorbeeld van een ogenschijnlijk kleine verandering die gewoon meerdere keren per dag gebruikersgemak gaat opleveren.”

Hoe werkt de meest voorgeschreven medicatie?

We houden wekelijks bij welke varianten van medicatie jij het vaakst voorschrijft. Dit verversen we elk weekend. Als je vervolgens een recept voorschrijft, zie je bovenaan de pagina de variant medicatie die jij over het algemeen het meest kiest. De kans dat je door een lijst moet klikken, wordt daarom erg klein. “Dit is een mooi voorbeeld dat laat zien dat ASP gewoon vooruitstrevend is en blijft innoveren.” Bedankt voor het compliment en het testen, Wendy!

Ook interessant

10-01-2023

Wat betekent de naam 'Sanday'?

De naam Sanday is natuurlijk niet zomaar gekozen. Na de fusie tussen Promedico en Omnihis wilden we de toekomst ingaan als één stevige organisatie. Daar hoort een onderscheidende, frisse, nieuwe naam bij. Sanday was de uitkomst. Hoe we daarop kwamen? We nemen je graag mee in ons denkproces!

Uitleg van het logo van Sanday
26-06-2023

Nieuw in Sanday: een primeur bij BijsluiterPlus

Dankzij de nieuwe koppeling tussen Sanday en BijsluiterPlus hoef jij nooit meer te zoeken naar medicijninformatie. Schrijf aan in Sanday, klik op het gele logo van BijsluiterPlus (of scan de verpakking) en zie direct betrouwbare informatie over een specifiek medicijn. Hoe dat werkt, lees je in deze blog!

07-12-2022

De ‘Consult-to-go app’, een patiëntdossierinzage op je smartphone!

We ontwikkelen een Consult-to-go-app voor Sanday voor de Huisarts. Zo zie je optimaal al je patiëntdossiers in: ideaal voor een patiëntbezoek.

Consult-to-go App
15-05-2024

Slimme vragenlijsten met Open Health Hub in ASP!

Sanday werkt samen met Open Health Hub! Door deze krachtenbundeling stuur jij eenvoudig medische formulieren, thuismetingen of tevredenheidsonderzoeken naar patiënten vanuit ASP.

18-07-2023

Waarom relatiebeheerder Rinze switchte naar Sanday

Rinze begon met een nieuwe functie als relatiebeheerder voor onze apothekers. We zoeken nu ook een relatiebeheerder voor onze huisartsen! Lees hier wat Rinzes werk zo waardevol maakt. 

06-02-2024

Upgrade VDF naar Sanday: een update

We praten je bij over de upgrade van VDF naar Sanday. Waar staan we nu? En wat gaat er komen? Lees het hier!

Upgrade-naar-Sanday