Nieuw in ASP: Meest voorgeschreven medicatie

04-09-2023

We versnellen jouw voorschrijfproces!

Naast de nieuwe inlogmethode, versnelden we nu ook jouw voorschrijfproces! Achter de schermen veranderden we jouw medicatie-overzicht. Vanaf nu zie je in ASP een top 5 van medicatie die je het vaakst voorschrijft. De kans is daardoor groot dat je de juiste variant meteen in het lijstje ziet. Dat betekent geen geblader meer door paginalange medicatielijsten.

“Neem bijvoorbeeld paracetamol,” legt Wendy Breuker uit. Ze is huisartsassistente bij praktijk Waalfront en triagist bij de huisartsenpost. “Toen je die vroeger opzocht, zag je eerst een lijst op alfabetische volgorde met bovenaan allerlei combinatiepreparaten. Uit mijn hoofd stond pas op pagina 5 een normale pil van 500mg”, vervolgt ze. “Als je de medicatie die je normaal gesproken het meest voorschrijft meteen in een lijstje voor je ‘snufferd’ hebt, dan ben je veel sneller. Dat is tijdsbesparing die per patiënt misschien klein lijkt, maar op maand- en jaarbasis loopt dat gewoon op.”

Wendy is actief in de softwarecommissie en gaf ons de tip om een lijstje met de top 5 meest voorgeschreven medicatie te ontwikkelen. Ze test de nieuwe feature nu een aantal weken. “Ik vind dat een HIS mij moet ondersteunen, en niet andersom,” meent ze. “En dit is dan precies zo’n voorbeeld van een ogenschijnlijk kleine verandering die gewoon meerdere keren per dag gebruikersgemak gaat opleveren.”

Hoe werkt de meest voorgeschreven medicatie?

We houden wekelijks bij welke varianten van medicatie jij het vaakst voorschrijft. Dit verversen we elk weekend. Als je vervolgens een recept voorschrijft, zie je bovenaan de pagina de variant medicatie die jij over het algemeen het meest kiest. De kans dat je door een lijst moet klikken, wordt daarom erg klein. “Dit is een mooi voorbeeld dat laat zien dat ASP gewoon vooruitstrevend is en blijft innoveren.” Bedankt voor het compliment en het testen, Wendy!

Ook interessant

18-07-2023

Waarom relatiebeheerder Rinze switchte naar Sanday

Rinze begon met een nieuwe functie als relatiebeheerder voor onze apothekers. We zoeken nu ook een relatiebeheerder voor onze huisartsen! Lees hier wat Rinzes werk zo waardevol maakt. 

24-04-2023

De eerste keer als Sanday op 3 beurzen!

Lees hier over de eerste beurzen waar we te zien waren als Sanday: het KNMP-congres, het NEDhis-congres en de Mosadex experience!

26-06-2023

Nieuw in Sanday: een primeur bij BijsluiterPlus

Dankzij de nieuwe koppeling tussen Sanday en BijsluiterPlus hoef jij nooit meer te zoeken naar medicijninformatie. Schrijf aan in Sanday, klik op het gele logo van BijsluiterPlus (of scan de verpakking) en zie direct betrouwbare informatie over een specifiek medicijn. Hoe dat werkt, lees je in deze blog!

25-01-2024

AFAS, Sanday en Inprof: een nieuwe koppeling

“Nu ververs je AFAS en ‘poef’: daar staat de factuur van de patiënt die nét over de drempel naar buiten loopt”, vertelt Johan van den Brink trots. Vanuit Inprof hielp hij Sanday en apothekers om hun boekhouding naadloos aan te sluiten op AFAS.

16-01-2023

Duizendpoot Hanneke Tan-Koning over Sanday

Hanneke Tan-Koning werkt als eerste praktijk met het gloednieuwe platform van Sanday: "Ik geloof oprecht dat we op weg zijn naar het beste product van Nederland". Lees hier de ervaringen van de eerste gebruiker!

25-09-2023

Sanday en PharmaPartners samen in actie

Sanday en Pharmapartners tekenen een intentieverklaring waarmee ze de uitwisseling van medicatiegegevens gaan verbeteren

Samenwerking Sanday en PharmaPartners