Uitgebreider medicijnoverzicht in de Service apotheek-app

19-10-2023

Door samenwerking tussen Sanday, NControl en Service apotheek

Sinds 1 september 2023 is er een uitgebreider medicijnoverzicht beschikbaar voor patiënten in de Service Apotheek-app. Sanday, NControl en Service Apotheek slaan de handen ineen om hun systemen te integreren. Ben je een Service apotheker? Dan is vanaf nu alle medicatie zichtbaar voor jouw patiënten. Zo krijgen zij meer grip en hoef je als apotheker niet meer te switchen tussen twee systemen.  

Sanday, NControl en Service Apotheek werkten het afgelopen jaar intensief samen om hun systemen ‘aan elkaar te knopen’. Dat klinkt makkelijk, maar niets is minder waar. Hoewel goede gegevensuitwisseling tussen zorgverlener en patiënt een voorwaarde is van goede zorg, blijft het verbinden van datasystemen een grote uitdaging. Toch lukte het de drie partijen om het AIS van Sanday (voorheen APRO) te combineren met de Service Apotheek-app én website. Slim samenwerken voor betere zorg. 

Meer inzicht voor de patiënt 

Het resultaat van de samenwerking is een vollediger medicijnoverzicht in de Service Apotheek-app. Zo zien patiënten nu ook via het LSP toegevoegde medicatie en medicatie uitgegeven op andere locaties. Ook zijn recepten zichtbaar die buiten de apotheek zijn aangeschreven (door waarnemers) of die zijn uitgegeven door dienstapotheken. Deze update zorgt dat de patiënt inzicht heeft in zijn medicijnen: zo heeft de patiënt grip.  

Minder werk voor de apotheker 

Een duidelijk verschil met de situatie voorheen: de status van een medicijn werd niet automatisch gecommuniceerd tussen de systemen van NControl en Sanday. Dit dwong apothekers om gegevens handmatig in beide systemen bij te werken. Traag en foutgevoelig. Dat kan anders. Medicijngegevens worden nu automatisch gesynchroniseerd. Ze staan dus dezelfde dag nog in de Service Apotheek-app.  

Toekomstmogelijkheden

De nieuwe koppeling opent een deur naar nog meer toekomstmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een nóg uitgebreider informatieoverzicht of inzicht in het automatisch herhalen van bijvoorbeeld een medicatierol. Ons doel: een betrokken en beter geïnformeerde patiënt en meer tijd voor de zorgverlener. 

Sanday, Service Apotheek en NControl halen samen drempels weg. We bundelen onze krachten voor de beste gebruikservaring en de meest betrouwbare farmaceutische zorg voor de patiënt. 

Ook interessant

30-01-2023

Sanday: Dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.

18-07-2023

Waarom relatiebeheerder Rinze switchte naar Sanday

Rinze begon met een nieuwe functie als relatiebeheerder voor onze apothekers. We zoeken nu ook een relatiebeheerder voor onze huisartsen! Lees hier wat Rinzes werk zo waardevol maakt. 

26-06-2023

Nieuw in Sanday: een primeur bij BijsluiterPlus

Dankzij de nieuwe koppeling tussen Sanday en BijsluiterPlus hoef jij nooit meer te zoeken naar medicijninformatie. Schrijf aan in Sanday, klik op het gele logo van BijsluiterPlus (of scan de verpakking) en zie direct betrouwbare informatie over een specifiek medicijn. Hoe dat werkt, lees je in deze blog!

31-10-2022

Gegevensbeveiliging bij Sanday

Een data lek. Je hebt er vast wel eens over gehoord of gelezen. Misschien heb je zelfs wel eens een e-mail of brief gehad van een instantie met de vermelding dat bepaalde gegevens van je gelekt zijn. Fijn is het niet. Zeker niet wanneer dit gevoelige data betreft. Maar wat verstaan we precies onder een data lek? Hoe herken je deze en, belangrijker nog, hoe voorkom je het? Rutger van den Brink is security officer bij Sanday. Hij vertelt je hier graag meer over en wat wij doen om het lekken van data te voorkomen.

15-12-2022

Gegevensbeheer: doe 't veilig!

Bij Sanday vinden we beveiliging van gegevens erg belangrijk. Zeker omdat we werken met gevoelige gegevens. Hackers en software worden steeds kundiger in het vinden van sluiproutes en omwegen tot die gegevens. Waarbij er in het nieuws inmiddels meer dan één voorbeeld te vinden is van hoe een groot systeem gehackt is nadat er maanden eerder iemand binnen het bedrijf toegang had verkregen tot de systemen. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om een ‘sterke kluis’ te hebben.

26-01-2023

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het Sanday-platform. Zo verandert in het 2e kwartaal van dit jaar de naam van APRO naar Sanday en krijgt de software een make-over naar de Sanday-stijl. Wil je weten waarom we APRO in een nieuw jasje steken, of wat er voor jou anders wordt? Dan ben je hier op de juiste plek.