Sanday’s Consult to Go App: Download ‘m nu

27-10-2023

Nieuw in de AppStore en Google Play store

Er staat weer een visite bij Mevrouw de Jong in de agenda. Toch even checken hoe die operatie is verlopen. Voordat je vertrekt spiek je nog even in het dossier and off you go! Bij mevrouw thuis blijkt dat je toch niet álle gegevens hebt onthouden. Begrijpelijk, want haar dossier is best groot. Vervelend, want nu kan je geen antwoord geven op vragen die de patiënt heeft of die je zelf hebt. Eerst was de meest gunstige optie om dan in te loggen op je tablet of laptop. Als je die had meegebracht dan…

Met de nieuwe Consult to Go app van Sanday vervoer je alle informatie die je nodig hebt tijdens een visite in je broekzak. Je ziet eerst een overzicht van jouw geplande visites, waarna je de volledige dossiers kan inkijken. Episodes, deelcontacten, administratieve gegevens, contra-indicaties/overgevoeligheden, actuele medicatie, medicatiegeschiedenis, diagnostiek en ga zo nog maar even door. “Zo missen we geen informatie meer, want je kan het altijd snel terugzoeken”, vertelt Hanneke Tan-Koning, apotheekhoudend huisarts en de eerste appgebruiker.

Consult to Go app-developers aan het woord

“We wilden ook voorkomen dat huisartsen dossiers hoeven te printen als zij visite rijden. Dat gaat namelijk ten koste van tijd, papier en de veiligheid van gegevens”, vult onze appontwikkelaar Henk aan. Samen met teamlead Diogo en zijn collega’s werkte hij de afgelopen tijd hard om de Sanday to go app te realiseren. Met z’n tweeën leggen zij uit hoe de app tot stand kwam en wat daar allemaal voor nodig was.

Foto van Henk, developer van de Consult to Go app

Henk Noppe

  • Speelt volleybal in een fanatiek bierteam
  • Ontwikkelde eerst bij Omnihis aan de visite-app
  • Leerde een hele nieuwe codeertaal om de visite-app om te toveren naar de Consult to Go app.
  • Is het meest trots op de toegankelijkheid van de app

“Van de Visite App naar de Consult to Go app”

Stap 1: Ontwerp de Sanday app

“Kan je uitleggen hoe je een app maakt?” vroegen we. Henk lacht: “het gaat een beetje ver om nu snel alle technische stappen uit te leggen, maar in grote lijnen begin je met het design. Dit design hadden we gelukkig al in huis door de ‘Visite app’ van Omnihis, een eerste versie van de Consult to Go app. We bouwden het ontwerp vervolgens nagenoeg na in Sanday.

“Het was heel leuk, maar soms ook echt frustrerend”

Stap 2: Bouw Sanday app

“Daarna bouw je de interface in het codeerprogramma van Sanday”, Legt Henk verder uit. “We bepalen vervolgens welke acties, code en data we nodig hebben om alles goed te laten werken.” Simpel gezegd voor de non-technici onder ons: we schrijven alles uit. Als de gebruiker een knopje indrukt, wat gebeurt er dan? Hoe zorgen we ervoor dat dat gebeurt? En welke gegevens hebben we daarbij nodig?

“En dan begin je met bouwen”, vult Diogo aan. “Dat hebben we in 3 maanden voor elkaar gekregen met een hecht team. We hielpen elkaar als we het even niet wisten, vooral op technisch gebied”. Henk ontwikkelde bijvoorbeeld eerst bij Omnihis en kende daardoor de programmeertaal van Sanday nog niet. Omdat hij tóch de app wilde realiseren, leerde hij een volledig nieuwe codeertaal. “Dat was heel leuk, maar soms ook echt frustrerend. Niks ging meer automatisch, alsof je opnieuw leerde praten. Mijn collega’s hielpen me natuurlijk en uiteindelijk is die nieuwe taal het wel waard geweest”, legt Henk uit.

Foto van Diogo, developer van de Consult to Go app

Diogo Pires

  • Heeft meer dan 200 strategische bordspelletjes in huis.
  • Is born and raised in Lissabon.
  • Werkt nu vier jaar bij Sanday in ons kantoor in Portugal

“Wat als je telefoon wordt gejat?”

Stap 3: Beveiligen

Diogo vertelt over het langste proces: alles tot in de puntjes beveiligen. “We werken natuurlijk met gezondheidsgegevens, dus het is belangrijk om de app op alle mogelijke manieren te testen.” Diogo legt uit hoe dat in z’n werk gaat: “Je kijkt of de app nog steeds goed werkt zodra je het op onmogelijke, onwaarschijnlijke en abnormale manieren gebruikt. En je denkt scenario’s uit: wat als de telefoon gejat wordt? Hoe blokkeer je dan de toegang? Hoe zit het met twee factor-authenticatie?”

“Kritische testers, daar hebben we wat aan”

Stap 4: Testen, testen en nog eens testen

De laatste stap: schotel de app voor aan de gebruikers. Kijk wat ze ervan vinden. “En laat ze vooral kritisch zijn, want daar hebben we het meest aan” verzekert Diogo. “We zijn nu de verbeteringen aan het doorvoeren van de eerste huisarts, en kritisch is ze! Samen hebben we al een aantal nieuwe features bedacht die we in de toekomst willen uitwerken.”

Maar voordat we te hard van stapel lopen, rollen we de app eerst breed uit over de andere 18 Sanday-praktijken. Ook bouwen we ‘m om, zodat ASP-gebruikers ook alvast kunnen profiteren van de ontwikkelingen van Sanday. Daarover lees je hier meer. Vanaf nu vind je de app in de App Store en in de Google Play store! Wil je het team van Henk en Diogo versterken? Check dan deze vacature!

Ook interessant

04-09-2023

Nieuw in ASP: Meest voorgeschreven medicatie

We versnellen jouw voorschrijfproces! In de nieuwe versie van ASP zie je vanaf dan een lijst met een top 5 van medicatie die je het vaakst voorschrijft. De kans is daardoor groot dat je juiste variant meteen in het lijstje ziet. Huisartsassistente Wendy legt uit waarom ze dat zo handig vindt.

23-01-2023

Een terugblik op 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de benodigde certificeringen en als kers op de taart fuseerden we. We gaan met je door de vijf hoogtepunten van 2022. Gewoon, voor een beetje nostalgie.

05-03-2024

Telefonie-integratie in Sanday met Red Cactus

We hebben een beller! Vóórdat de patiënt iets hoeft te zeggen, weet jij al wie er aan de telefoon hangt. Door de telefonie-integratie met RedCactus klik je meteen door naar de intake van de patiënt. Hoe dat werkt? Lees het hier.

Telefonie-integratie
24-11-2023

Opheldering over DOMO in ASP

Wat is DOMO en wat gaat DOMO doen met mijn gegevens?

31-10-2022

Gegevensbeveiliging bij Sanday

Een data lek. Je hebt er vast wel eens over gehoord of gelezen. Misschien heb je zelfs wel eens een e-mail of brief gehad van een instantie met de vermelding dat bepaalde gegevens van je gelekt zijn. Fijn is het niet. Zeker niet wanneer dit gevoelige data betreft. Maar wat verstaan we precies onder een data lek? Hoe herken je deze en, belangrijker nog, hoe voorkom je het? Rutger van den Brink is security officer bij Sanday. Hij vertelt je hier graag meer over en wat wij doen om het lekken van data te voorkomen.

25-01-2024

AFAS, Sanday en Inprof: een nieuwe koppeling

“Nu ververs je AFAS en ‘poef’: daar staat de factuur van de patiënt die nét over de drempel naar buiten loopt”, vertelt Johan van den Brink trots. Vanuit Inprof hielp hij Sanday en apothekers om hun boekhouding naadloos aan te sluiten op AFAS.