Sanday’s Consult to Go App: Download ‘m nu

27-10-2023

Nieuw in de AppStore en Google Play store

Er staat weer een visite bij Mevrouw de Jong in de agenda. Toch even checken hoe die operatie is verlopen. Voordat je vertrekt spiek je nog even in het dossier and off you go! Bij mevrouw thuis blijkt dat je toch niet álle gegevens hebt onthouden. Begrijpelijk, want haar dossier is best groot. Vervelend, want nu kan je geen antwoord geven op vragen die de patiënt heeft of die je zelf hebt. Eerst was de meest gunstige optie om dan in te loggen op je tablet of laptop. Als je die had meegebracht dan…

Met de nieuwe Consult to Go app van Sanday vervoer je alle informatie die je nodig hebt tijdens een visite in je broekzak. Je ziet eerst een overzicht van jouw geplande visites, waarna je de volledige dossiers kan inkijken. Episodes, deelcontacten, administratieve gegevens, contra-indicaties/overgevoeligheden, actuele medicatie, medicatiegeschiedenis, diagnostiek en ga zo nog maar even door. “Zo missen we geen informatie meer, want je kan het altijd snel terugzoeken”, vertelt Hanneke Tan-Koning, apotheekhoudend huisarts en de eerste appgebruiker.

Consult to Go app-developers aan het woord

“We wilden ook voorkomen dat huisartsen dossiers hoeven te printen als zij visite rijden. Dat gaat namelijk ten koste van tijd, papier en de veiligheid van gegevens”, vult onze appontwikkelaar Henk aan. Samen met teamlead Diogo en zijn collega’s werkte hij de afgelopen tijd hard om de Sanday to go app te realiseren. Met z’n tweeën leggen zij uit hoe de app tot stand kwam en wat daar allemaal voor nodig was.

Foto van Henk, developer van de Consult to Go app

Henk Noppe

  • Speelt volleybal in een fanatiek bierteam
  • Ontwikkelde eerst bij Omnihis aan de visite-app
  • Leerde een hele nieuwe codeertaal om de visite-app om te toveren naar de Consult to Go app.
  • Is het meest trots op de toegankelijkheid van de app

“Van de Visite App naar de Consult to Go app”

Stap 1: Ontwerp de Sanday app

“Kan je uitleggen hoe je een app maakt?” vroegen we. Henk lacht: “het gaat een beetje ver om nu snel alle technische stappen uit te leggen, maar in grote lijnen begin je met het design. Dit design hadden we gelukkig al in huis door de ‘Visite app’ van Omnihis, een eerste versie van de Consult to Go app. We bouwden het ontwerp vervolgens nagenoeg na in Sanday.

“Het was heel leuk, maar soms ook echt frustrerend”

Stap 2: Bouw Sanday app

“Daarna bouw je de interface in het codeerprogramma van Sanday”, Legt Henk verder uit. “We bepalen vervolgens welke acties, code en data we nodig hebben om alles goed te laten werken.” Simpel gezegd voor de non-technici onder ons: we schrijven alles uit. Als de gebruiker een knopje indrukt, wat gebeurt er dan? Hoe zorgen we ervoor dat dat gebeurt? En welke gegevens hebben we daarbij nodig?

“En dan begin je met bouwen”, vult Diogo aan. “Dat hebben we in 3 maanden voor elkaar gekregen met een hecht team. We hielpen elkaar als we het even niet wisten, vooral op technisch gebied”. Henk ontwikkelde bijvoorbeeld eerst bij Omnihis en kende daardoor de programmeertaal van Sanday nog niet. Omdat hij tóch de app wilde realiseren, leerde hij een volledig nieuwe codeertaal. “Dat was heel leuk, maar soms ook echt frustrerend. Niks ging meer automatisch, alsof je opnieuw leerde praten. Mijn collega’s hielpen me natuurlijk en uiteindelijk is die nieuwe taal het wel waard geweest”, legt Henk uit.

Foto van Diogo, developer van de Consult to Go app

Diogo Pires

  • Heeft meer dan 200 strategische bordspelletjes in huis.
  • Is born and raised in Lissabon.
  • Werkt nu vier jaar bij Sanday in ons kantoor in Portugal

“Wat als je telefoon wordt gejat?”

Stap 3: Beveiligen

Diogo vertelt over het langste proces: alles tot in de puntjes beveiligen. “We werken natuurlijk met gezondheidsgegevens, dus het is belangrijk om de app op alle mogelijke manieren te testen.” Diogo legt uit hoe dat in z’n werk gaat: “Je kijkt of de app nog steeds goed werkt zodra je het op onmogelijke, onwaarschijnlijke en abnormale manieren gebruikt. En je denkt scenario’s uit: wat als de telefoon gejat wordt? Hoe blokkeer je dan de toegang? Hoe zit het met twee factor-authenticatie?”

“Kritische testers, daar hebben we wat aan”

Stap 4: Testen, testen en nog eens testen

De laatste stap: schotel de app voor aan de gebruikers. Kijk wat ze ervan vinden. “En laat ze vooral kritisch zijn, want daar hebben we het meest aan” verzekert Diogo. “We zijn nu de verbeteringen aan het doorvoeren van de eerste huisarts, en kritisch is ze! Samen hebben we al een aantal nieuwe features bedacht die we in de toekomst willen uitwerken.”

Maar voordat we te hard van stapel lopen, rollen we de app eerst breed uit over de andere 18 Sanday-praktijken. Ook bouwen we ‘m om, zodat ASP-gebruikers ook alvast kunnen profiteren van de ontwikkelingen van Sanday. Daarover lees je hier meer. Vanaf nu vind je de app in de App Store en in de Google Play store! Wil je het team van Henk en Diogo versterken? Check dan deze vacature!

Ook interessant

29-06-2023

Nieuw in Sanday: ontvang patiëntfoto’s met Sendi!

Een patiënt is bezorgd over een insectenbeet en twijfelt of hij bij de huisarts langs moet komen. Geen onbekend scenario, toch? Door onze nieuwe koppeling (later in ’t jaar integratie!) met Sendi ontvang, beoordeel en bewaar je foto’s van patiënten veilig in hun patiëntendossier.

07-12-2022

De ‘Consult-to-go app’, een patiëntdossierinzage op je smartphone!

We ontwikkelen een Consult-to-go-app voor Sanday voor de Huisarts. Zo zie je optimaal al je patiëntdossiers in: ideaal voor een patiëntbezoek.

Consult-to-go App
15-12-2022

Gegevensbeheer: doe 't veilig!

Bij Sanday vinden we beveiliging van gegevens erg belangrijk. Zeker omdat we werken met gevoelige gegevens. Hackers en software worden steeds kundiger in het vinden van sluiproutes en omwegen tot die gegevens. Waarbij er in het nieuws inmiddels meer dan één voorbeeld te vinden is van hoe een groot systeem gehackt is nadat er maanden eerder iemand binnen het bedrijf toegang had verkregen tot de systemen. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om een ‘sterke kluis’ te hebben.

25-09-2023

Sanday en PharmaPartners samen in actie

Sanday en Pharmapartners tekenen een intentieverklaring waarmee ze de uitwisseling van medicatiegegevens gaan verbeteren

Samenwerking Sanday en PharmaPartners
05-01-2023

Waarom Promedico en Omnihis fuseerden

Je hoeft geen wiskundige te zijn om het bovenste te snappen: Omnihis en Promedico zijn het afgelopen jaar gefuseerd. Hierdoor verdwijnen de oude bedrijfsnamen en zetten we ons begin 2023 volledig in als Sanday – digitale zorgverbinders. Een nieuwe naam dus, maar de vertrouwde gezichten en jarenlange ervaring blijven. Waarom we fuseerden? Dat leggen we je uit in dit bericht.

30-01-2023

Sanday: Dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.