Upgrade VDF naar Sanday: een update

06-02-2024

We praten je bij over de upgrade van VDF naar Sanday

Waar staan we?

Sinds eind 2022 migreerden we 25 praktijken naar Sanday. Daarvan waren er 21 apotheekhoudend. Dat betekent dat zij nu zowel het apothekersgedeelte van Sanday (voormalig APRO) als het nieuwe huisartsgedeelte gebruiken. Samen met deze praktijken ontwikkelen we het huisartsengedeelte steeds verder door. Dat levert resultaat: Inmiddels kunnen we met trots zeggen dat het nieuwe platform hen in de volle breedte ondersteunt.

En, door de introductie van de Consult to Go app, snelteksten, spraakherkenning en de onderzoeken naar AI, zijn we ervan overtuigd dat we werken aan een toekomstvaste meerwaarde voor de huisartsenzorg. Zeker in combinatie met het uitgebreide apothekersgedeelte.

En nu?

Vorig jaar toetsten we alle VDF-praktijken en vroegen we naar een wenselijk moment om te switchen naar Sanday. We kwamen er gaandeweg achter dat échte kwaliteit gewoonweg langer duurt. Langer dan we in eerste instantie hadden ingeschat. De voorbereiding van de praktijken, de begeleiding van het team en de doorontwikkeling van het platform moesten tot in de puntjes voor jou geregeld zijn. Nog vóórdat we op grote schaal zouden implementeren. Ook wilden we ons niet laten voortstuwen om maar zo snel mogelijk VDF uit te faseren. Want, het is gewoon een mooi, up-to-date product. Daar zorgt ons VDF-team wel voor.

Wat betreft de planning zien we mogelijkheden om meer praktijken in 2024 over te zetten. Maar, we hebben daar 2025 ook nog voor nodig. Alles voor een verantwoorde overstap van VDF naar Sanday. De komende tijd zullen we weer praktijken benaderen voor een passende migratiedatum. Daarnaast houden we je up-to-date over alle nieuwe ontwikkelingen rondom Sanday en de overstap daarnaartoe. Je hoort van ons.

Tot snel!

Team Sanday