Upgrade VDF naar Sanday: een update

06-02-2024

We praten je bij over de upgrade van VDF naar Sanday

Waar staan we?

Sinds eind 2022 migreerden we 25 praktijken naar Sanday. Daarvan waren er 21 apotheekhoudend. Dat betekent dat zij nu zowel het apothekersgedeelte van Sanday (voormalig APRO) als het nieuwe huisartsgedeelte gebruiken. Samen met deze praktijken ontwikkelen we het huisartsengedeelte steeds verder door. Dat levert resultaat: Inmiddels kunnen we met trots zeggen dat het nieuwe platform hen in de volle breedte ondersteunt.

En, door de introductie van de Consult to Go app, snelteksten, spraakherkenning en de onderzoeken naar AI, zijn we ervan overtuigd dat we werken aan een toekomstvaste meerwaarde voor de huisartsenzorg. Zeker in combinatie met het uitgebreide apothekersgedeelte.

En nu?

Vorig jaar toetsten we alle VDF-praktijken en vroegen we naar een wenselijk moment om te switchen naar Sanday. We kwamen er gaandeweg achter dat échte kwaliteit gewoonweg langer duurt. Langer dan we in eerste instantie hadden ingeschat. De voorbereiding van de praktijken, de begeleiding van het team en de doorontwikkeling van het platform moesten tot in de puntjes voor jou geregeld zijn. Nog vóórdat we op grote schaal zouden implementeren. Ook wilden we ons niet laten voortstuwen om maar zo snel mogelijk VDF uit te faseren. Want, het is gewoon een mooi, up-to-date product. Daar zorgt ons VDF-team wel voor.

Wat betreft de planning zien we mogelijkheden om meer praktijken in 2024 over te zetten. Maar, we hebben daar 2025 ook nog voor nodig. Alles voor een verantwoorde overstap van VDF naar Sanday. De komende tijd zullen we weer praktijken benaderen voor een passende migratiedatum. Daarnaast houden we je up-to-date over alle nieuwe ontwikkelingen rondom Sanday en de overstap daarnaartoe. Je hoort van ons.

Tot snel!

Team Sanday

Ook interessant

26-06-2023

Nieuw in Sanday: een primeur bij BijsluiterPlus

Dankzij de nieuwe koppeling tussen Sanday en BijsluiterPlus hoef jij nooit meer te zoeken naar medicijninformatie. Schrijf aan in Sanday, klik op het gele logo van BijsluiterPlus (of scan de verpakking) en zie direct betrouwbare informatie over een specifiek medicijn. Hoe dat werkt, lees je in deze blog!

04-09-2023

Nieuw in ASP: Meest voorgeschreven medicatie

We versnellen jouw voorschrijfproces! In de nieuwe versie van ASP zie je vanaf dan een lijst met een top 5 van medicatie die je het vaakst voorschrijft. De kans is daardoor groot dat je juiste variant meteen in het lijstje ziet. Huisartsassistente Wendy legt uit waarom ze dat zo handig vindt.

26-01-2023

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het Sanday-platform. Zo verandert in het 2e kwartaal van dit jaar de naam van APRO naar Sanday en krijgt de software een make-over naar de Sanday-stijl. Wil je weten waarom we APRO in een nieuw jasje steken, of wat er voor jou anders wordt? Dan ben je hier op de juiste plek. 

03-04-2024

Spraakherkenning van Juvoly voor automatisch ingevulde SOEP in Sanday

Met Juvoly in Sanday rond je consulten af met AI-spraakherkenning. Lees hier alles over deze nieuwe samenwerking.

Spraakherkenning van Juvoly in Sanday
07-12-2022

De ‘Consult-to-go app’, een patiëntdossierinzage op je smartphone!

We ontwikkelen een Consult-to-go-app voor Sanday voor de Huisarts. Zo zie je optimaal al je patiëntdossiers in: ideaal voor een patiëntbezoek.

Consult-to-go App
24-11-2023

Opheldering over DOMO in ASP

Wat is DOMO en wat gaat DOMO doen met mijn gegevens?