AFAS, Sanday en Inprof: een nieuwe koppeling

25-01-2024

Dankzij de samenwerking tussen Sanday en Inprof, automatiseren apothekers al een paar maanden hun financiële administratie in AFAS. “Nu ververs je AFAS en ‘poef’: daar staat de factuur van de patiënt die nét over de drempel naar buiten loopt”, vertelt Johan van den Brink trots. Vanuit Inprof hielp hij Sanday en apothekers om hun boekhouding naadloos aan te sluiten op AFAS. “Die excelletjes aan het eind van de maand? Hoeft niet meer”, lacht hij.

Het exporteren en importeren van die excelletjes had drie grote nadelen: 1) alles moest handmatig, 2) je kon alleen aan het eind van de maand je financiën van de afgelopen maand zien en 3) dat excelbestand was heel precies en daarom foutgevoelig. “Die kolommetjes en veldjes moesten zó fijnmazig gekoppeld worden. Dat kon weleens misgaan”, legt Johan uit. “Deze nadelen hebben we nu opgelost. Door de nieuwe koppeling vind je alles automatisch terug in AFAS, krijg je meteen inzicht en maak je minder fouten. Veel efficiënter dus”.

Implementatie door Inprof

Johan hielp vanuit Inprof met de ontwikkeling van de koppeling tussen Sanday en AFAS. “Of koppelen met AFAS moeilijk is? Nee, niet echt”, verzekert Johan. “Maar, je moet maar nét weten hoe AFAS iets aangeleverd wil hebben. En die boekhouderstaal is een hele andere taal dan die van een apotheker of van een IT’er. Gelukkig spreek ik ze alle drie: en dat is best handig als je continu overlegt. Ik kan de problemen en gegevens van de ene partij goed vertalen naar hoe een ander het begrijpt. Verder kan ik eigenlijk niks. Ik heb niks zelf geprogrammeerd en heb nog nooit een recept voorgeschreven. Ik ben puur de tolk tussen AFAS, Sanday en de apotheker.”

“Een Whizz-kid vind ik echt een scheldwoord

Daarin schiet Johan zichzelf tekort, vinden we. Naast dat hij Sanday hielp met de ontwikkeling van de koppeling, hielp hij vervolgens ook meerdere apothekers met het inregelen. Want, hij kent AFAS zo goed als de binnenkant van zijn broekzak. Daarom wordt hij her en der nog steeds gebeld als een apotheker even vastloopt. Je zou hem dus een soort ‘Whizz-kid’ kunnen noemen. Maar daar is hij het zelf niet mee eens: “dat vind ik echt een scheldwoord!”.

Waarom? “Omdat het dan lijkt alsof ik allemaal tovertrucjes uitvoer waar jij niets van kan begrijpen. Als ik dat zou doen, dan laat ik wel een tevreden apotheker achter, maar geen slimmere. Dat is niet mijn doel. Als jij vastloopt, dan wil ik uitleggen wáárom je vastloopt. Ik weet vaak wel meteen waar je op moet klikken, maar ik wil dat het door jouw eigen vingers heen gaat, in plaats van dat mijn muis meteen weer over jouw scherm vliegt. Het is namelijk echt niet moeilijk: je moet het gewoon even weten”.

En nu?

Johan denkt aan de toekomst: “deze koppeling, hoe fijn die ook werkt, is eigenlijk nog maar stap één. Ik wil apothekers laten zien dat je zó veel meer kan in AFAS dan enkel facturen over de schutting gooien. Je kan door deze koppeling bijvoorbeeld incassobestanden aanmaken, de volledige debiteurenaanmaning in AFAS zetten, of Molly, de betaalprovider koppelen aan herinneringsmailtjes, zodat mensen meteen vanaf hun telefoon kunnen betalen. Dus mochten apothekers nu werken met een oud boekhoudsysteem of willen ze wat nieuws? Dan zou ik zeker AFAS overwegen. En als je daarbij mijn hulp wilt, dan denk ik natuurlijk graag met je mee!”

Ook interessant

19-03-2024

Recept autorisatiescherm in ASP: De Grote Make-over

In de release van ASP vond je de nieuwe versie van het Recept autorisatiescherm. Lees hoe huisarts en softwarecommissielid Menno wat er allemaal komt kijken bij deze monsterklus.

Recept autorisatiescherm
03-04-2024

Spraakherkenning van Juvoly voor automatisch ingevulde SOEP in Sanday

Met Juvoly in Sanday rond je consulten af met AI-spraakherkenning. Lees hier alles over deze nieuwe samenwerking.

Spraakherkenning van Juvoly in Sanday
05-01-2023

Waarom Promedico en Omnihis fuseerden

Je hoeft geen wiskundige te zijn om het bovenste te snappen: Omnihis en Promedico zijn het afgelopen jaar gefuseerd. Hierdoor verdwijnen de oude bedrijfsnamen en zetten we ons begin 2023 volledig in als Sanday – digitale zorgverbinders. Een nieuwe naam dus, maar de vertrouwde gezichten en jarenlange ervaring blijven. Waarom we fuseerden? Dat leggen we je uit in dit bericht.

26-06-2023

Nieuw in Sanday: een primeur bij BijsluiterPlus

Dankzij de nieuwe koppeling tussen Sanday en BijsluiterPlus hoef jij nooit meer te zoeken naar medicijninformatie. Schrijf aan in Sanday, klik op het gele logo van BijsluiterPlus (of scan de verpakking) en zie direct betrouwbare informatie over een specifiek medicijn. Hoe dat werkt, lees je in deze blog!

15-07-2023

Griep- en pneumokokkenmailing

Log in of registreer voor de griep- en pneumokokkenmailing! Nodig jouw patiënten zo eenvoudig mogelijk uit voor de griep- en pneumokokkenvaccinatie met ons eigen portaal: de pro-mailservice.

Sanday logo met mail voor het pro-mailservice portaal voor griep- en pneumokokkenvaccinatie
06-02-2024

Upgrade VDF naar Sanday: een update

We praten je bij over de upgrade van VDF naar Sanday. Waar staan we nu? En wat gaat er komen? Lees het hier!

Upgrade-naar-Sanday