Nieuw in Sanday: een primeur bij BijsluiterPlus

26-06-2023

Nooit meer zoeken naar medicijninformatie

Dankzij de nieuwe koppeling tussen Sanday en BijsluiterPlus hoef jij nooit meer te zoeken naar medicijninformatie. Schrijf aan in Sanday, klik op het gele logo van BijsluiterPlus (of scan de verpakking) en zie direct betrouwbare informatie over een specifiek medicijn. Hoe dat werkt, lees je in deze blog!

Zoekmoe

Je kent het wel: tijdens het aanschrijven stelt een patiënt een vraag over doseringen, vergoedingen of voorlichtingen. Dat zijn op zich geen rare verzoeken in een apotheek. De informatiezoektocht die daarop volgt, kost je daarentegen veel tijd en is – zeker aan de balie – soms frustrerend. Terwijl de patiënt met zijn vingers trommelt, speur jij langs de ene na de andere website met honderden verschillende medicijnmerken, doseringen en werkzame stoffen. Sommige informatie is zelfs verborgen achter een inlog. De patiënt wordt ongeduldig. Terecht ook, eigenlijk. Uiteindelijk vraagt hij nog: “kan je deze informatie even naar me mailen?

Vind, lees en deel

Met de koppeling tussen Sanday en BijsluiterPlus, vind je op één webpagina alle betrouwbare informatiebronnen over een medicijn op. Deze info kan je vervolgens makkelijk delen met je patiënt. Klik tijdens het aanschrijven op het gele logo van BijsluiterPlus (of scan de barcode) en zie direct de informatiebronnen van het specifieke medicijn dat je op dat moment aan het aanschrijven bent. Hier vind je betrouwbare informatielinks over het product, zoals:

  • De bijsluiter en SmPC
  • Doseringsinformatie van Informatorium, Kinderformularium en Ephor
  • Vergoedingsinformatie en formulieren
  • Farmacotherapeutisch Kompas
  • Rijvaardigheid, borstvoeding en zwangerschapsinformatie
  • Voorlichting en instructievideo’s
  • KIJKsluiter (is geïntegreerd in BijsluiterPlus: de views van je patiënten worden geregistreerd op jouw AGB-code als je een abonnement hebt!)
  • Informatie van Thuisarts.nl, Apotheek.nl, het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik, patiëntorganisaties en nog veel meer.

Registreer en activeer gratis!

Om BijsluiterPlus in Sanday te activeren, moet je één ding doen: gratis een account aanmaken op BijsluiterPlus. Gebruik hiervoor het e-mailadres van je apotheek!

Slim samenwerken voor betere zorg

Onder ons mom van: “Slim samenwerken voor betere zorg”, zijn we ontzettend blij met deze samenwerking. Het is namelijk enorm waardevol dat we onze specialismen met elkaar vervlechten. Ook David Wagemaker, apotheker en medeoprichter van BijsluiterPlus is trots: “dat je meteen de informatiebronnen ziet van het product dat je aan het aanschrijven bent, maakt het werk écht een stuk makkelijker. De samenwerking met Sanday is voor ons daarom echt een mijlpaal. Ik word ook ontzettend blij van berichten van apothekersassistenten die aangeven dat ze zich een stuk zelfverzekerder voelen. Daar hebben we BijsluiterPlus voor gemaakt”.

Sanday en BijsluiterPlus blijven intensief samenwerken en innoveren. Heb je ideeën, wensen, feedback of mooie praktijkervaringen over BijsluiterPlus en Sanday? Laat het ons dan vooral weten via marketing@sanday.com! Vinden we leuk.

Ook interessant

23-01-2023

Een terugblik op 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de benodigde certificeringen en als kers op de taart fuseerden we. We gaan met je door de vijf hoogtepunten van 2022. Gewoon, voor een beetje nostalgie.

07-12-2022

De ‘Consult-to-go app’, een patiëntdossierinzage op je smartphone!

We ontwikkelen een Consult-to-go-app voor Sanday voor de Huisarts. Zo zie je optimaal al je patiëntdossiers in: ideaal voor een patiëntbezoek.

Consult-to-go App
24-04-2023

De eerste keer als Sanday op 3 beurzen!

Lees hier over de eerste beurzen waar we te zien waren als Sanday: het KNMP-congres, het NEDhis-congres en de Mosadex experience!

30-01-2023

Sanday: Dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.

26-01-2023

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het Sanday-platform. Zo verandert in het 2e kwartaal van dit jaar de naam van APRO naar Sanday en krijgt de software een make-over naar de Sanday-stijl. Wil je weten waarom we APRO in een nieuw jasje steken, of wat er voor jou anders wordt? Dan ben je hier op de juiste plek. 

05-01-2023

Waarom Promedico en Omnihis fuseerden

Je hoeft geen wiskundige te zijn om het bovenste te snappen: Omnihis en Promedico zijn het afgelopen jaar gefuseerd. Hierdoor verdwijnen de oude bedrijfsnamen en zetten we ons begin 2023 volledig in als Sanday – digitale zorgverbinders. Een nieuwe naam dus, maar de vertrouwde gezichten en jarenlange ervaring blijven. Waarom we fuseerden? Dat leggen we je uit in dit bericht.