Nieuw in Sanday: een primeur bij BijsluiterPlus

26-06-2023

Nooit meer zoeken naar medicijninformatie

Dankzij de nieuwe koppeling tussen Sanday en BijsluiterPlus hoef jij nooit meer te zoeken naar medicijninformatie. Schrijf aan in Sanday, klik op het gele logo van BijsluiterPlus (of scan de verpakking) en zie direct betrouwbare informatie over een specifiek medicijn. Hoe dat werkt, lees je in deze blog!

Zoekmoe

Je kent het wel: tijdens het aanschrijven stelt een patiënt een vraag over doseringen, vergoedingen of voorlichtingen. Dat zijn op zich geen rare verzoeken in een apotheek. De informatiezoektocht die daarop volgt, kost je daarentegen veel tijd en is – zeker aan de balie – soms frustrerend. Terwijl de patiënt met zijn vingers trommelt, speur jij langs de ene na de andere website met honderden verschillende medicijnmerken, doseringen en werkzame stoffen. Sommige informatie is zelfs verborgen achter een inlog. De patiënt wordt ongeduldig. Terecht ook, eigenlijk. Uiteindelijk vraagt hij nog: “kan je deze informatie even naar me mailen?

Vind, lees en deel

Met de koppeling tussen Sanday en BijsluiterPlus, vind je op één webpagina alle betrouwbare informatiebronnen over een medicijn op. Deze info kan je vervolgens makkelijk delen met je patiënt. Klik tijdens het aanschrijven op het gele logo van BijsluiterPlus (of scan de barcode) en zie direct de informatiebronnen van het specifieke medicijn dat je op dat moment aan het aanschrijven bent. Hier vind je betrouwbare informatielinks over het product, zoals:

  • De bijsluiter en SmPC
  • Doseringsinformatie van Informatorium, Kinderformularium en Ephor
  • Vergoedingsinformatie en formulieren
  • Farmacotherapeutisch Kompas
  • Rijvaardigheid, borstvoeding en zwangerschapsinformatie
  • Voorlichting en instructievideo’s
  • KIJKsluiter (is geïntegreerd in BijsluiterPlus: de views van je patiënten worden geregistreerd op jouw AGB-code als je een abonnement hebt!)
  • Informatie van Thuisarts.nl, Apotheek.nl, het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik, patiëntorganisaties en nog veel meer.

Registreer en activeer gratis!

Om BijsluiterPlus in Sanday te activeren, moet je één ding doen: gratis een account aanmaken op BijsluiterPlus. Gebruik hiervoor het e-mailadres van je apotheek!

Slim samenwerken voor betere zorg

Onder ons mom van: “Slim samenwerken voor betere zorg”, zijn we ontzettend blij met deze samenwerking. Het is namelijk enorm waardevol dat we onze specialismen met elkaar vervlechten. Ook David Wagemaker, apotheker en medeoprichter van BijsluiterPlus is trots: “dat je meteen de informatiebronnen ziet van het product dat je aan het aanschrijven bent, maakt het werk écht een stuk makkelijker. De samenwerking met Sanday is voor ons daarom echt een mijlpaal. Ik word ook ontzettend blij van berichten van apothekersassistenten die aangeven dat ze zich een stuk zelfverzekerder voelen. Daar hebben we BijsluiterPlus voor gemaakt”.

Sanday en BijsluiterPlus blijven intensief samenwerken en innoveren. Heb je ideeën, wensen, feedback of mooie praktijkervaringen over BijsluiterPlus en Sanday? Laat het ons dan vooral weten via marketing@sanday.com! Vinden we leuk.

Ook interessant

07-12-2022

De ‘Consult-to-go app’, een patiëntdossierinzage op je smartphone!

We ontwikkelen een Consult-to-go-app voor Sanday voor de Huisarts. Zo zie je optimaal al je patiëntdossiers in: ideaal voor een patiëntbezoek.

Consult-to-go App
28-08-2023

ASP: We ontwikkelen een Consult-to-go app

We ontwikkelen een app waarin je altijd jouw spreekuurlijst, patiëntgegevens en afspraakomschrijvingen kan zien. Ook als ASP niet bereikbaar is. Zo weet jij altijd wie er waarom voor je zit.

04-09-2023

Nieuw in ASP: Meest voorgeschreven medicatie

We versnellen jouw voorschrijfproces! In de nieuwe versie van ASP zie je vanaf dan een lijst met een top 5 van medicatie die je het vaakst voorschrijft. De kans is daardoor groot dat je juiste variant meteen in het lijstje ziet. Huisartsassistente Wendy legt uit waarom ze dat zo handig vindt.

15-12-2022

Gegevensbeheer: doe 't veilig!

Bij Sanday vinden we beveiliging van gegevens erg belangrijk. Zeker omdat we werken met gevoelige gegevens. Hackers en software worden steeds kundiger in het vinden van sluiproutes en omwegen tot die gegevens. Waarbij er in het nieuws inmiddels meer dan één voorbeeld te vinden is van hoe een groot systeem gehackt is nadat er maanden eerder iemand binnen het bedrijf toegang had verkregen tot de systemen. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om een ‘sterke kluis’ te hebben.

26-01-2023

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het Sanday-platform. Zo verandert in het 2e kwartaal van dit jaar de naam van APRO naar Sanday en krijgt de software een make-over naar de Sanday-stijl. Wil je weten waarom we APRO in een nieuw jasje steken, of wat er voor jou anders wordt? Dan ben je hier op de juiste plek. 

05-03-2024

Telefonie-integratie in Sanday met Red Cactus

We hebben een beller! Vóórdat de patiënt iets hoeft te zeggen, weet jij al wie er aan de telefoon hangt. Door de telefonie-integratie met RedCactus klik je meteen door naar de intake van de patiënt. Hoe dat werkt? Lees het hier.

Telefonie-integratie