De eerste gebruiker over het nieuwe platform
Technische make-over
Hanneke bracht haar technische kennis letterlijk in de praktijk: na een carrière van 20 jaar in Giethoorn, toverde ze haar nieuwe praktijk in Nieuwe-Tonge om naar een heus ICT-paradijs. Na een maand verving ze de software waarmee de praktijk al werkte: “en dat was hard nodig. Je wilt namelijk niet weten wat voor een pak papier ik aan het eind van de dag nog op mijn bureau kreeg. Dat systeem voldeed gewoon niet meer aan de eisen van deze tijd, of aan mijn eisen in ieder geval”.
“Het oude systeem voldeed gewoon niet meer aan mijn eisen: je wilt niet weten wat voor een pak papier ik aan het eind van de dag nog op mijn bureau kreeg”
Ook de verouderde hardware nam ze flink onder handen. Dat is volgens Hanneke een terugkomend probleem bij veel praktijken: “ik heb gevallen gezien waarbij de routers bijna uit de kast vielen, die hingen nog net vast aan één kabeltje. Iemand hoeft er maar achter blijven te haken en je volledige systeem ligt eruit. Nu staat het bij ons gewoon in een afgesloten kast met koeling”. Deze goede technische basis is belangrijk. “Kwaliteit is een direct gevolg van een goed ICT-systeem”, verzekert ze.
Modelpraktijk
Het nieuwe platform
Om als eerste over te stappen naar een nieuw systeem moet je lef hebben. De overstap was voor Hanneke alleen geen baanbrekende verrassing. “Dat heeft alles te maken met vertrouwen”, legt ze uit. “Aan de ene kant komt dat door Gijs, CEO. Hij is heel benaderbaar en neemt ook echt aan wat je zegt. Zeker voor een HIS-leverancier is dat bijzonder, want er zijn maar weinig partijen die écht kijken naar wat we op de werkvloer nodig hebben.”
“Vertrouwen is voor mij het belangrijkst. Zeker voor een HIS-leverancier is dat essentieel”
Aan de andere kant heeft Hanneke het volste vertrouwen in de functionaliteit van het platform zelf: “ik geloof oprecht dat we op weg zijn naar het beste product van Nederland. Sanday is toekomstbestendig en maakt gebruik van de goede dingen van een ander”, weet Hanneke. “Maar, het allerbelangrijkste is dat het een platform is dat voor mij werkt. Ik moet me niet hoeven aanpassen aan een HIS, dat moet andersom. Daarom moet het platform meeveren op wat de toekomst brengt. Alle moderne snufjes, zoals spraakherkenning en AI, moeten daarom beschikbaar worden voor ons. Dat hoeft niet allemaal in het product zelf te zitten: als je het maar kan koppelen, of nog liever: integreren.”
In één middag over
Alhoewel Medisch centrum de Weght gebruik maakte van een andere HIS-leverancier, verliep de conversie naar Sanday soepeltjes. “We vonden het wel spannend van tevoren, maar eigenlijk was het gewoon heel simpel”, vertelt Hanneke lachend, “binnen een middagje konden we al inloggen op Sanday”.
Ook duurde het niet lang voordat de praktijkmedewerkers Sanday onder de knie hadden: “tuurlijk, de eerste dagen waren we bekaf en er was toen ook nog geen leeromgeving beschikbaar. Inmiddels is die ontwikkeld, maar wij moesten bij elk knopje uitgaan van onze intuïtie.”
Hanneke is daarom vooral onder de indruk van de steile leercurve: “Na een week kwam Gijs onverwachts binnenlopen en zei: “jullie hebben gewoon de rust weer terug in de praktijk”. Dat klopte. Er werd door iedereen gewoon lekker gewerkt: we waren weer op stoom”.
De wensput
“Nog wensen?”, vroegen we aan Hanneke. “Ja”, antwoordde ze, “ik zou graag een rapportagefunctie willen zien met alle statistieken van mijn praktijk”. Gelukkig hebben Hanneke en het ontwikkelteam dagelijks contact en is deze wens allang in vervulling gegaan. Hanneke, de eerste dashboards zijn gemaakt! Nog even wat testen en finetunen en dan komen alle mooie statistieken er zeker.
Ook interessant
Gegevensbeveiliging bij Sanday
Een data lek. Je hebt er vast wel eens over gehoord of gelezen. Misschien heb je zelfs wel eens een e-mail of brief gehad van een instantie met de vermelding dat bepaalde gegevens van je gelekt zijn. Fijn is het niet. Zeker niet wanneer dit gevoelige data betreft. Maar wat verstaan we precies onder een data lek? Hoe herken je deze en, belangrijker nog, hoe voorkom je het? Rutger van den Brink is security officer bij Sanday. Hij vertelt je hier graag meer over en wat wij doen om het lekken van data te voorkomen.
Apotheker Mudassar over Sanday
“Het helpt ons echt om makkelijker om te gaan met medicijntekorten”, vertelt Mudassar Aslam, de trotse apotheker van Apotheek Drechterland over Sanday.
Opheldering over DOMO in ASP
Wat is DOMO en wat gaat DOMO doen met mijn gegevens?
AFAS, Sanday en Inprof: een nieuwe koppeling
“Nu ververs je AFAS en ‘poef’: daar staat de factuur van de patiënt die nét over de drempel naar buiten loopt”, vertelt Johan van den Brink trots. Vanuit Inprof hielp hij Sanday en apothekers om hun boekhouding naadloos aan te sluiten op AFAS.
Slimme vragenlijsten met Open Health Hub in ASP!
Sanday werkt samen met Open Health Hub! Door deze krachtenbundeling stuur jij eenvoudig medische formulieren, thuismetingen of tevredenheidsonderzoeken naar patiënten vanuit ASP.
Tijdswinst met Sanday Plus!
Jack Wolters, apotheker van Service Apotheek Groenveld in Venlo, werkt met Sanday. “Ik was op zoek naar vernieuwing, doorontwikkeling en innovatie. Dit alles vond ik in Sanday en heb de stap destijds genomen. Fijn om als apotheker zo betrokken te zijn bij de ontwikkeling van Sanday. De apotheken die nu starten met Sanday maken hierdoor een soepele start.”