Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.
Een nieuwe naam
Een nieuw platform

Wat heb ik hieraan?
Alle zorgprofessionals die met Sanday werken, werken in de toekomst met z’n allen op hetzelfde platform. Daarom kan je straks moeiteloos met je collega’s van de eerstelijnszorg communiceren! Samenwerken op één platform betekent ook dat wij uiteindelijk maar één platform gaan onderhouden. Daarom hoeven we bijvoorbeeld wet- en regelgeving ook maar één keer te ontwikkelen. Dat betekent: meer tijd voor ons om toffe nieuwe features te bouwen voor jou.
Ook gebruiken we onze kennis van de afgelopen 35 jaar inclusief jouw feedback om dit nieuwe platform te ontwerpen. Sanday biedt daarom meer logica, meer snelheid en meer efficiency. Een platform zonder ruis, zonder hiaten en zonder knelpunten dus. Je gebruikt het iedere dag, dus laat het dan ook écht het verschil maken in je werk.
Tijdlijn

Fase 1: Oktober 2022 ✅
De huidige situatie kennen we: Omnihis-gebruikers werken nu met Scipio en Promedico-gebruikers werken met ASP, APRO of VDF. De eerste apotheekhoudende huisarts gebruikt nu al de huisartsfunctionaliteiten van Sanday! Lees hier haar eerste ervaring met het nieuwe platform.
Fase 2: Voorjaar 2023 ✅
In fase 2 worden APRO en de nieuwe huisartsfunctionaliteiten samen Sanday. APRO krijgt dan een zogenaamde rebranding: de naam verdwijnt en we passen de kleuren later aan naar de Sanday-stijl. Apothekers maken vanaf dan gebruik van Sanday met de bekende apothekersfunctionaliteiten. Het systeem zelf verandert dus niet en wordt doorontwikkeld zoals je van ons gewend bent!
In fase 2 blijven Scipio, ASP en VDF waar ze zijn en upgraden we 9 (apotheekhoudende)praktijken naar Sanday. Die tijd staat puur in het teken van doorontwikkelen, optimaliseren en de puntjes op de i zetten. Zo stomen we Sanday klaar voor het grote publiek.
Fase 3: Nu en in de toekomst
Uiteindelijk upgraden we iedereen naar Sanday. VDF en Scipio zijn als eerst aan de beurt, daarna volgt ASP. Uiteindelijk zullen al deze systemen verdwijnen. Wees niet bang: we stoppen in de tussentijd niet met doorontwikkelen: er blijven teams klaarstaan om jou te helpen. Tot de laatste gebruiker.
*Update maart 2024: Er werken nu 30 praktijken op Sanday. Het komende jaar zetten we nog veel meer praktijken over!
Ook interessant
Waarom relatiebeheerder Rinze switchte naar Sanday
Rinze begon met een nieuwe functie als relatiebeheerder voor onze apothekers. We zoeken nu ook een relatiebeheerder voor onze huisartsen! Lees hier wat Rinzes werk zo waardevol maakt.

Telefonie-integratie Red Cactus nu ook voor apothekers
Apothekers kunnen vanaf nu de telefonie-integratie van Red Cactus gebruiken. Zo zie jij meteen wie er belt en kan je met één klik naar het patiëntendossier.

Slimme koppeling tussen Sendi en Sanday
Nog sneller en nog veiliger patiëntfoto’s bekijken. Dit kan huisartsenpraktijk Boom en Driece dankzij de nieuwe koppeling tussen Sanday een Sendi.

Nieuw in Sanday: een primeur bij BijsluiterPlus
Dankzij de nieuwe koppeling tussen Sanday en BijsluiterPlus hoef jij nooit meer te zoeken naar medicijninformatie. Schrijf aan in Sanday, klik op het gele logo van BijsluiterPlus (of scan de verpakking) en zie direct betrouwbare informatie over een specifiek medicijn. Hoe dat werkt, lees je in deze blog!

Eureka! Het Sanday Ideeënplein is nu live
Huisartsen hebben vanaf nu rechtstreeks toegang tot het Ideeënplein. Hier deel je jouw productideeën en stem je op suggesties die jij belangrijk vindt.

Tijdswinst met Sanday Plus!
Jack Wolters, apotheker van Service Apotheek Groenveld in Venlo, werkt met Sanday. “Ik was op zoek naar vernieuwing, doorontwikkeling en innovatie. Dit alles vond ik in Sanday en heb de stap destijds genomen. Fijn om als apotheker zo betrokken te zijn bij de ontwikkeling van Sanday. De apotheken die nu starten met Sanday maken hierdoor een soepele start.”
