De ‘Consult-to-go app’, een patiëntdossierinzage op je smartphone!

07-12-2022

Ervaar de Consult-to-go app!

Dossiers printen wordt verleden tijd. Voortgebouwd op het gloednieuwe Sanday-platform, ontwikkelen we nu een consult-to-go-app. Door nieuwe, slimme technologie zie je straks optimaal al je patiëntdossiers in. En dat allemaal in je zak op je smartphone: ideaal voor een patiëntbezoek dus. 

De consult-to-go-app klinkt de Scipiogebruikers natuurlijk niet onbekend in de oren. Omnihis kondigde eerder namelijk de ‘Visiteapp’ aan. Dit was een app die patiëntgegevens synchroniseerde met Scipio, zodat je deze tijdens je visiterit kon inzien. In het achterhoofd van Omnihis was de visiteapp al een beginstap naar een volledig nieuw platform. De app zou namelijk verder ontwikkeld worden tot een volledig nieuwe SaaS-technologie.

Consult-to-go app

Een nieuw platform, én een nieuwe app

Nu Omnihis en Promedico samen verdergaan, worden de toekomstplannen van de visiteapp verwezenlijkt en zelfs overtroffen. We ontwikkelden namelijk éérst een volledig nieuw zorginformatie platform, waarna de app volgde. In plaats van enkel één smartphone-applicatie, bieden we je straks een volledig nieuw open platform met een consult-to-go-app. Hierdoor profiteer je optimaal van een SaaS-platform, mét een inzagemogelijkheid van dossiers op je tablet of smartphone. Zo blijkt maar weer: samen innoveren we sneller.

Hoe nu verder? 

Op dit moment is een praktijk de app aan het testen. Op basis van de feedback passen we de laatste zaken aan. Perfectioneren en bijschaven is nu onze main focus. De app is dus bijna af! Wil je zien hoe de Consult-to-go app er nu uit ziet? Bekijk dan de video!

Op het moment dat de app verkrijgbaar is, kunnen gebruikers van het nieuwe Sanday-platform de app downloaden in de App Store of de Play Store. We hebben er zin in!

Ook interessant

10-01-2023

Wat betekent de naam 'Sanday'?

De naam Sanday is natuurlijk niet zomaar gekozen. Na de fusie tussen Promedico en Omnihis wilden we de toekomst ingaan als één stevige organisatie. Daar hoort een onderscheidende, frisse, nieuwe naam bij. Sanday was de uitkomst. Hoe we daarop kwamen? We nemen je graag mee in ons denkproces!

Uitleg van het logo van Sanday
26-01-2023

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het Sanday-platform. Zo verandert in het 2e kwartaal van dit jaar de naam van APRO naar Sanday en krijgt de software een make-over naar de Sanday-stijl. Wil je weten waarom we APRO in een nieuw jasje steken, of wat er voor jou anders wordt? Dan ben je hier op de juiste plek. 

29-06-2023

Nieuw in Sanday: ontvang patiëntfoto’s met Sendi!

Een patiënt is bezorgd over een insectenbeet en twijfelt of hij bij de huisarts langs moet komen. Geen onbekend scenario, toch? Door onze nieuwe koppeling (later in ’t jaar integratie!) met Sendi ontvang, beoordeel en bewaar je foto’s van patiënten veilig in hun patiëntendossier.

15-12-2022

Gegevensbeheer: doe 't veilig!

Bij Sanday vinden we beveiliging van gegevens erg belangrijk. Zeker omdat we werken met gevoelige gegevens. Hackers en software worden steeds kundiger in het vinden van sluiproutes en omwegen tot die gegevens. Waarbij er in het nieuws inmiddels meer dan één voorbeeld te vinden is van hoe een groot systeem gehackt is nadat er maanden eerder iemand binnen het bedrijf toegang had verkregen tot de systemen. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om een ‘sterke kluis’ te hebben.

30-01-2023

Sanday: Dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.

25-09-2023

Sanday en PharmaPartners samen in actie

Sanday en Pharmapartners tekenen een intentieverklaring waarmee ze de uitwisseling van medicatiegegevens gaan verbeteren

Samenwerking Sanday en PharmaPartners