SMART HUB van Mosadex in Sanday: produceren in je eigen regio

11-07-2024

Een nieuwe koppeling met SMART HUB van Mosadex: produceren in je eigen regio

Lokaal produceren? Of liever toch centraal? Alle apotheken kiezen wat het beste bij hen past. Sanday-apotheken hebben er sinds kort een nieuwe mogelijkheid bij: regionaal produceren met SMART HUB. Samenwerkende apotheken regelen met dit productiemanagementplatform hun productie in de regio gemakkelijk zelf.

Efficiëntie door samenwerken

Produceren in je eigen regio. Met SMART HUB van Mosadex wordt het productieproces van verschillende apotheken door één apotheek in de regio verzorgd. Door de koppeling met Sanday kunnen nu ook samenwerkende Sanday-apothekers in een HUB produceren. Dat zorgt voor efficiëntie, want met SMART HUB produceren ze grotere volumes tegelijk en sneller waardoor de regelprijs naar beneden gaat. Daarnaast richten apothekersassistenten zich nu op het werk waar ze voor opgeleid zijn, zorg leveren aan de patiënt.

“SMART HUB is dé oplossing voor samenwerkende apotheken”, vertelt Arnoud de Vries, productmanager bij Mosadex. “Apothekers kiezen voor lokale productie of centraal via Central Filling Mosadex. Maar als meerdere apotheken in dezelfde omgeving zitten, is SMART HUB een perfecte uitkomst. Waar ze voor kiezen hangt af van de lokale situatie en hun wensen. We zijn ontzettend trots dat we nu ook de Sanday-apothekers de mogelijkheid bieden om regionaal te produceren.”

Hoe werkt SMART HUB?

Er is een aanschrijvende apotheek en een producerende apotheek. De aanschrijvende apotheek schrijft aan. De producerende apotheek voert de receptproductie uit voor meerdere aanschrijvende apotheken. Zij pakken en plakken de medicatie, maken het gereed voor aflevering en brengen het naar de juiste afleverlocatie.

Frank van Bussel, productmanager van Sanday is blij met de fijne samenwerking met Mosadex. “Deze regionale samenwerking past perfect binnen de visie van Sanday: slim samenwerken voor betere zorg. De productievorm zorgt voor flexibiliteit en biedt daardoor écht een meerwaarde voor de apotheker. Door de koppeling heeft de apotheker alle informatie bij elkaar in Sanday. Hiermee heeft de apotheker regie en inzicht in zijn productieproces. Zo produceert hij de juiste recepten op het juiste moment. Daarnaast werken we momenteel samen met Mosadex aan diverse verbeteringen en versnellingen tussen het platform en Sanday. Zo wordt het proces verder geoptimaliseerd.”

Samen optimaliseren we de logistieke keten

Nu de samenwerking tussen Sanday en SMART HUB grotendeels staat, werken de twee organisaties hard aan andere logistieke oplossingen. Er zijn zelfs extra ontwikkelaars ingezet om versnelling te realiseren. Samen met een apothekerspanel wordt feedback opgehaald en bekeken wat gewenst is. Hierdoor sluiten de ontwikkelingen perfect aan op de wensen van de apothekers. Zo wordt er nu onder andere gewerkt aan een optimalisatieslag in Optimaal Aanschrijven en de koppeling tussen Sanday en Mosadex T&T.

Die laatste is een belangrijke ontwikkeling volgens Arnoud. Met Mosadex T&T heeft een apotheker realtime inzicht in de volledige receptreis. Van het aanschrijven van het recept tot het leveren van het product. “We zijn bezig met de koppeling met Sanday en hopen dit later dit jaar te realiseren. Voor de apotheker een belangrijke functionaliteit, want hiermee heeft hij alle informatie in één systeem en wordt hij volledig ondersteund en ontzorgd bij het leverproces.” Daarnaast is Mosadex bezig met het implementeren van de GS1-standaard waardoor medicatierollen van Apotheek Voorzorg ingescand kunnen worden in Mosadex T&T. “Een unieke functionaliteit van Mosadex T&T en daardoor een grote meerwaarde voor Sanday-apotheken” sluit Arnoud enthousiast af.

Ook werken met SMART HUB?

Neem dan contact op met je Mosadex-accountmanager.

Ook interessant

28-08-2023

ASP: We ontwikkelen een Consult-to-go app

We ontwikkelen een app waarin je altijd jouw spreekuurlijst, patiëntgegevens en afspraakomschrijvingen kan zien. Ook als ASP niet bereikbaar is. Zo weet jij altijd wie er waarom voor je zit.

10-01-2023

Wat betekent de naam 'Sanday'?

De naam Sanday is natuurlijk niet zomaar gekozen. Na de fusie tussen Promedico en Omnihis wilden we de toekomst ingaan als één stevige organisatie. Daar hoort een onderscheidende, frisse, nieuwe naam bij. Sanday was de uitkomst. Hoe we daarop kwamen? We nemen je graag mee in ons denkproces!

Uitleg van het logo van Sanday
26-06-2023

Nieuw in Sanday: een primeur bij BijsluiterPlus

Dankzij de nieuwe koppeling tussen Sanday en BijsluiterPlus hoef jij nooit meer te zoeken naar medicijninformatie. Schrijf aan in Sanday, klik op het gele logo van BijsluiterPlus (of scan de verpakking) en zie direct betrouwbare informatie over een specifiek medicijn. Hoe dat werkt, lees je in deze blog!

23-01-2023

Een terugblik op 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de benodigde certificeringen en als kers op de taart fuseerden we. We gaan met je door de vijf hoogtepunten van 2022. Gewoon, voor een beetje nostalgie.

16-01-2023

Duizendpoot Hanneke Tan-Koning over Sanday

Hanneke Tan-Koning werkt als eerste praktijk met het gloednieuwe platform van Sanday: "Ik geloof oprecht dat we op weg zijn naar het beste product van Nederland". Lees hier de ervaringen van de eerste gebruiker!

05-03-2024

Telefonie-integratie in Sanday met Red Cactus

We hebben een beller! Vóórdat de patiënt iets hoeft te zeggen, weet jij al wie er aan de telefoon hangt. Door de telefonie-integratie met RedCactus klik je meteen door naar de intake van de patiënt. Hoe dat werkt? Lees het hier.

Telefonie-integratie