Slimme vragenlijsten met Open Health Hub in ASP!

15-05-2024

Open Health Hub en Sanday werken samen aan betere zorg

Sanday werkt samen met Open Health Hub! Door deze krachtenbundeling stuur jij eenvoudig medische formulieren, thuismetingen of tevredenheidsonderzoeken naar patiënten vanuit ASP. Bekijk vervolgens nog vóór het consult de resultaten via de geïntegreerde viewer. En een gelukje: jouw zorggroep stelt deze slimme vragenlijsten en views voor je samen, dus dat kan je weer van het to-do lijstje schrappen. “Doordat de vragenlijst al vooraf digitaal wordt ingevuld, staan de patiëntgegevens direct in ons HIS”, weet Praktijkondersteuner Chantal van Boven.

Samenwerking Open Health Hub en Sanday
Martijn Verhoeven (Co-Founder Open Health Hub), Gijs van der Wielen (CEO Sanday) en Marco Woesthuis (Co-Founder Open Health Hub)

Samenwerking Open Health Hub en Sanday

Hoe Open Health Hub werkt

Als jouw zorggroep de kracht van Open Health Hub inzet, kunnen ze gemakkelijk slimme vragenlijsten of hybride zorgpaden op maat inrichten. Hierdoor werkt iedere praktijk in de regio met dezelfde opbouw (en dus ook met dezelfde codes voor bijvoorbeeld jouw regionale Ketenzorg-afspraken). Het mooie hiervan? Zorggroepen kunnen zo eenvoudig resultaten tussen praktijken vergelijken.

Voor jou betekent dit vooral drie dingen: 1) je hoeft die vragenlijsten niet zelf te maken, 2) je bent in je eigen tijd optimaal voorbereid voor een consult -scheelt weer tijd en administratielast- en 3) alles is digitaal en op basis van de nieuwste standaarden. Een duurzame oplossing die klaar is voor nu én de toekomst.

Open Health Hub en Sanday zorgen ervoor dat je als start alvast standaard 11 verschillende gevalideerde medische formulieren binnen handbereik hebt, allemaal inbegrepen in de licentie:

 • Ervaren druk informele zorg
 • Groningen Frailty Indicator
 • MRC scorelijst
 • Ziektelastmeter COPD
 • 4DKL
 • PatientHealth Questionnaire 9
 • Clinical CPOD Questionnaire
 • Astma Control Questionnaire
 • Diabetes jaargesprek
 • CVRM-jaargesprek
 • Ultrakorte Vragenlijst voor ADHD

Een goed begin is het halve werk

“Als huisarts sta je vaak voor de uitdaging om die kostbare 10 minuten met een patiënt optimaal te benutten”, legt Marco Woesthuis van Open Health Hub uit. “Dat doe je niet door aan het begin van de afspraak eerst nog eens de resultaten van vragenlijsten in te voeren en na te kijken. Je wilt je juíst richten op de vervolgstappen.” Met de resultaten viewer in ASP bereid je je voorafgaand aan het spreekuur voor, zodat je bij het consult direct de diepte in kan duiken. Dat scheelt tijd en administratielast tijdens het gesprek. Ook de patiënt kan zich thuis in zijn eigen tijd en in alle rust klaarmaken en goed over de vragen nadenken.

ASP en het nieuwe Sanday Platform

Open Health Hub is vanaf deze zomer beschikbaar voor gebruik in ASP. Als jouw zorggroep de licentie afneemt, vind je een mooie, geïntegreerde FHIR-viewer in jouw HIS. Daarnaast werken we ook alvast aan een nog bredere integratie in het nieuwe Sanday Platform. De data uit de vragenlijsten worden hierbij ook helemaal weggeschreven in het HIS.

“Vanuit Sanday willen we ontwikkelen met de nieuwste landelijke standaarden, zodat we werken met de veiligste en nieuwste technieken. Daarom zijn we super trots om samen met Open Health Hub via FHIR-standaarden hybride zorgpaden mogelijk te maken. En dat ook nog eens via een sterke integratie. Het voelt goed om samen zo’n toffe oplossing naar de markt te brengen”.

Open Health Hub in jouw praktijk?

De integratie met Open Health Hub wordt aangeboden via de zorggroep voor alle patiënten die bij een ASP-praktijk aangesloten zijn. Ben jij een praktijk en wil je graag met slimme vragenlijsten aan de slag? Geef ons (en evt. jouw zorggroep) een signaal via verkoop@sanday.com en wij gaan met elkaar in gesprek. Ben jij een zorggroep en wil je voor jouw praktijken hiermee aan de slag? Neem dan contact op met jouw accountmanager.