Eureka! Het Sanday Ideeënplein is nu live

25-09-2024

Samen bouwen aan Sanday

Heb je ooit een idee gehad waarvan je dacht: “Dit zou het werk voor mij en mijn collega’s echt een stuk makkelijker maken”? Met het ideeënplein krijg je de kans om direct invloed uit te oefenen op de ontwikkeling van Sanday. Zo maken we samen jouw platform elke dag een beetje beter.

Indienen, stemmen, volgen

Huisartsen hebben vanaf nu rechtstreeks toegang tot het Ideeënplein (later brengen we dit ook naar apothekers!). Hier deel je jouw suggesties of denk je mee met die van anderen. Is het een goed idee, of valt het mee? Stem of reageer op ideeën en laat zien wat jij belangrijk vindt. Je zult merken dat het Sanday-team ook meedenkt. Zo geven we samen vorm aan de ontwikkelagenda van Sanday.

Mooi: iedereen is enthousiast over jouw idee en wij gaan het ontwikkelen. En dan? Dat is waar het interessant wordt. Je kunt in realtime zien hoe jouw idee zich door het ontwikkelproces beweegt. Zo volg je altijd hoe ver de ontwikkelingen zijn en blijf je op de hoogte van de status van de ideeën: vanaf het moment van indienen tot de mogelijke implementatie.

Waarom doen we dit?

Om zorgprofessionals op een open manier te betrekken bij hun platform. De zorgprofessionals die nu met Sanday werken, hebben ontzettend goede ideeën om het platform nog meer te verbeteren. Die betrokkenheid in het ontwikkelproces is echt mooi om te zien. Maar, naarmate er meer praktijken aansluiten, wordt het soms een hele puzzel om die ideeën te stroomlijnen. Welke pakken we eerst op? Welk idee wordt het breedst gedragen? En wat doen we als ideeën elkaar tegenspreken?

Voorheen verdwenen wensen in een gesloten omgeving: onzichtbaar voor gebruikers. Zonde! Want zo waren zij niet op de hoogte van de voortgang van hun eigen suggesties. Wijzelf hielden die ideeën goed bij, maar gebruikers werden pas achteraf geïnformeerd als een wens gerealiseerd werd. Die geslotenheid moest open, vonden we. We willen een groot deel van ons ontwikkelproces blootleggen, zodat iedereen kan meedenken en de voortgang kan volgen.

Gijs van der Wielen, CEO van Sanday, over het ideeënplein: “Het Ideeënplein brengt de wensen uit de praktijk écht naar voren. Ik weet zeker dat we hierdoor creatiever en dichter bij de gebruiker gaan ontwikkelen. Hoe mooi is het dat we samen bouwen aan een platform dat de zorg verder helpt?!”

Martijn Lamain, productmanager, vult Gijs aan: “Daar ben ik het helemaal mee eens. Bovendien gaat het niet alleen om nieuwe ideeën: doordat we nu open laten zien wat er in de pijplijn zit, kunnen gebruikers precies volgen wat er met hun suggesties gebeurt. Zo houden we iedereen betrokken bij de ontwikkeling van hun eigen platform.”

Wat nou als ik laatst nog een wens heb ingediend via het Selfservice Portaal?

Ja, dat is een logische vraag: “Ik heb gisteren een wens ingediend, waarom zie ik die nu niet terug?” We hebben ervoor gekozen om met een schone lei te beginnen. Niet alle wensen uit het verleden zijn automatisch overgenomen: we hebben de tien meest populaire ideeën geselecteerd om opnieuw te openen voor stemmen en commentaar. Als jouw wens er niet bij staat, moedigen we je aan om deze opnieuw in te dienen. Dit zorgt voor een frisse start en een overzichtelijker proces.

Neem vooral snel een kijkje op het Ideeënplein! Jij kent de dagelijkse praktijk, wij hebben de tools om jouw ideeën werkelijkheid te maken. Dus deel jouw inzichten en bouw met ons mee aan een platform dat steeds beter aansluit op jouw werk.

Ook interessant

23-01-2023

Een terugblik op 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de benodigde certificeringen en als kers op de taart fuseerden we. We gaan met je door de vijf hoogtepunten van 2022. Gewoon, voor een beetje nostalgie.

04-09-2023

Nieuw in ASP: Meest voorgeschreven medicatie

We versnellen jouw voorschrijfproces! In de nieuwe versie van ASP zie je vanaf dan een lijst met een top 5 van medicatie die je het vaakst voorschrijft. De kans is daardoor groot dat je juiste variant meteen in het lijstje ziet. Huisartsassistente Wendy legt uit waarom ze dat zo handig vindt.

06-02-2024

Upgrade VDF naar Sanday: een update

We praten je bij over de upgrade van VDF naar Sanday. Waar staan we nu? En wat gaat er komen? Lees het hier!

Upgrade-naar-Sanday
24-08-2023

Nieuw in ASP: Log in met de authenticator-app!

In de nieuwe update van ASP (2023.3) vereenvoudigden we jouw inlogproces. Vanaf nu kan je inloggen via tweefactorauthenticatie (2FA)! Geen fysieke digipassen meer: je meldt je gewoon aan met je smartphone via een (gratis) authenticator-app.

26-01-2023

De rebranding van APRO

Je leest het goed. Er gaan een aantal veranderingen plaatsvinden rondom APRO en het Sanday-platform. Zo verandert in het 2e kwartaal van dit jaar de naam van APRO naar Sanday en krijgt de software een make-over naar de Sanday-stijl. Wil je weten waarom we APRO in een nieuw jasje steken, of wat er voor jou anders wordt? Dan ben je hier op de juiste plek. 

30-01-2023

Sanday: Dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.