Bas Albers over Sanday en BijsluiterPlus

14-08-2024

De nieuwste technologie in het historische pand van Apotheek Albers

“Dat lijkt me verrekte handig”, dacht apotheker Bas Albers toen hij BijsluiterPlus ontdekte in een tijdschrift. “Ik maakte meteen een account aan en sindsdien gebruik ik het dagelijks. Eerst via een snelkoppeling in mijn browser, en nu gelinkt met Sanday.” De trotse eigenaar van Apotheek Albers vertelt ons over zijn ervaring met de koppeling tussen Sanday en BijsluiterPlus.

Maar eerst wat over Bas zelf. Hij nam in 2001 de prachtige apotheek over van zijn vader in het historische Den Bosch: een echt familiebedrijf dat al sinds 1936 de naam Albers draagt. “Maar de apotheek zelf is ouder hoor”, legt Bas ons uit, “volgens sommige bronnen was hier al in 1672 een apotheek gevestigd.”

En dat is te merken: zodra je de drempel overstapt, voelt het alsof je een stapje terugzet in de tijd. Langs de wanden staan tot het plafond reikende, warmhouten kasten. Stuk voor stuk gevuld met rijen potjes, elk zorgvuldig gelabeld met sierlijke etiketten van Latijnse ingrediënten en preparaten. Dat herinnert ons aan de tijd waarin apothekers nog zelf hun medicijnen bereidden.

Toch is niet alles ‘oud’ in Apotheek Albers. In tegendeel: Bas wisselt de elegante kroonluchter af met eigentijdse CeraVe zalfjes, een Rowa-Robot en Sanday, zijn moderne AIS. Vandaag vertelt hij ons meer over dat laatste en de koppeling met BijsluiterPlus.

Bas Albers

In zijn apotheek in Den Bosch

BijsluiterPlus: “Ik was meteen verrast hoe compleet dit is”

Klik tijdens het aanschrijven op het gele logo van BijsluiterPlus (of scan de barcode) en zie direct alle informatie over het medicijn dat je op dat moment aan het aanschrijven bent. “Zwangerschapsinformatie, borstvoeding, bijsluiters, filmpjes… Ik was meteen verrast over hoe compleet het is,” begint Bas.

“Voorheen moest je maar hopen dat de juiste informatie een beetje goed bij elkaar stond. Maar vaker wel dan niet was je genoodzaakt om die informatie van meerdere te plekken halen.” Dat hoeft nu niet meer. En dat heeft écht tijdswinst: “Al mijn assistenten gebruiken het ook, waardoor iedereen nu veel makkelijker en sneller de juiste informatie vindt.”

Daarnaast scheelt het ook nakijkwerk. “Eerst printten we bijvoorbeeld constant de laatste RIVM-maatregelen tegen schurft. Dan moest je dat papiertje bij je houden en steeds controleren of je de laatste versie had. Nu printen of mailen we de laatste versie naar de patiënt, direct vanuit BijsluiterPlus.”

Al valt dat printen best mee. “We zitten in een buurt waarin het overgrote deel van onze patiënten goed omgaan met technologie. Daarom mailen we zo’n 80%-90% van de informatie direct vanuit BijsluiterPlus. Mensen vinden het gewoon fijn dat ze de informatie dan altijd nog ergens ‘hebben’. Een geprint briefje raak je toch wat sneller kwijt.”

Steeds weer nieuwe dingen bij BijsluiterPlus

Vorig jaar kondigden we onze samenwerking aan en sindsdien blijft BijsluiterPlus innoveren. Door de nieuwe look and feel vinden zowel zorgverleners als patiënten de informatie op een nog overzichtelijkere manier. Daarnaast is een koppeling met het KIJKgesprek toegevoegd, dat beschikbaar is zodra apotheken zijn ingelogd via BijsluiterPlus. En; apotheken kunnen vanaf nu contactgegevens, een website en logo toevoegen aan de medicijnpagina’s.

Wil je net als Bas alle medicatie-informatie bij de hand hebben? Maak dan hier een gratis account aan bij BijsluiterPlus.

Sanday: “20% meer patiënten met dezelfde wachttijden”

Inmiddels werkt Bas bijna drie jaar met Sanday. Wat hij na al die tijd het fijnste vindt? Het gebruiksgemak, efficiëntie en dat alle gegevens digitaal beschikbaar zijn. “Ik kan overal inloggen. Hierdoor schakel ik snel op afstand en heb ik altijd controle over wat er in de apotheek gebeurt. Als het druk is, mogen ze me gerust bellen en dan kijk ik gewoon even mee. Dat zijn de dingen waarmee je het systeem maximaal benut, denk ik.”

Het afgelopen jaar ging een apotheek in de buurt failliet, waardoor Apotheek Albers in korte tijd met 20% groeide. Toch zijn de wachttijden niet langer geworden en heeft Bas geen extra personeel hoeven aannemen. “Dat komt doordat Sanday veel efficiënter werkt. Alles is duidelijk en makkelijk vindbaar.”

Een ander groot voordeel van Sanday is dat het volledig papierloos werkt. “Geen rondslingerende briefjes meer, heel handig! Zeker hier in de stad, waar we veel passanten hebben,” legt Bas uit. “Wanneer we een digitaal recept binnenkrijgen van iemand die niet bij ons bekend is, dan hoef ik dat niet meer uit te printen en te bewaren. Ik vul het gewoon digitaal in en het komt in de receptenbuffer. Of die persoon het dan uiteindelijk wel of niet ophaalt, maakt voor het overzicht niet meer uit. Het blijft digitaal beschikbaar, in plaats van dat het rondslingert in de apotheek.”

Apotheek Albers

De karakteristieke gevel

van Apotheek Albers

Release na release: “de ontwikkeling blijft leuk om bij te houden”

“Het is goed dat Sanday blijft innoveren en veel nieuwe releases uitbrengt in een jaar. Wanneer ze iets inbouwen, doen ze dat ook goed. Het is altijd overzichtelijk en simpel opgebouwd. Ik houd de releases daarom ook echt in de gaten, dat vind ik leuk.”  Bedankt Bas, voor de mooie woorden! We blijven ons best doen om het systeem te verbeteren.

Benieuwd hoe Sanday jouw apotheek efficiënter kan laten draaien? Vraag nu een demo aan en ontdek de voordelen.

Plan jouw demo

Ook interessant

24-04-2023

De eerste keer als Sanday op 3 beurzen!

Lees hier over de eerste beurzen waar we te zien waren als Sanday: het KNMP-congres, het NEDhis-congres en de Mosadex experience!

28-08-2023

ASP: We ontwikkelen een Consult-to-go app

We ontwikkelen een app waarin je altijd jouw spreekuurlijst, patiëntgegevens en afspraakomschrijvingen kan zien. Ook als ASP niet bereikbaar is. Zo weet jij altijd wie er waarom voor je zit.

24-08-2023

Nieuw in ASP: Log in met de authenticator-app!

In de nieuwe update van ASP (2023.3) vereenvoudigden we jouw inlogproces. Vanaf nu kan je inloggen via tweefactorauthenticatie (2FA)! Geen fysieke digipassen meer: je meldt je gewoon aan met je smartphone via een (gratis) authenticator-app.

26-06-2023

Nieuw in Sanday: een primeur bij BijsluiterPlus

Dankzij de nieuwe koppeling tussen Sanday en BijsluiterPlus hoef jij nooit meer te zoeken naar medicijninformatie. Schrijf aan in Sanday, klik op het gele logo van BijsluiterPlus (of scan de verpakking) en zie direct betrouwbare informatie over een specifiek medicijn. Hoe dat werkt, lees je in deze blog!

29-06-2023

Nieuw in Sanday: ontvang patiëntfoto’s met Sendi!

Een patiënt is bezorgd over een insectenbeet en twijfelt of hij bij de huisarts langs moet komen. Geen onbekend scenario, toch? Door onze nieuwe koppeling (later in ’t jaar integratie!) met Sendi ontvang, beoordeel en bewaar je foto’s van patiënten veilig in hun patiëntendossier.

30-01-2023

Sanday: Dit is ons plan de campagne

Verandering brengt vragen. Want, wat is Sanday, wanneer gaat Sanday live en wat gebeurt er dan met onze oude systemen? Deze vragen, vragen om overzicht. We zetten alle zaken voor je op een rijtje, in een tijdlijn notabene.