Spraakherkenning in Sanday

Consulten afronden met enkel jouw stem, dat is de kracht van het AI-spraakherkenningsmodel van Juvoly in Sanday. Juvoly vertaalt jouw gesprek naar tekst, vat het samen en laat dit verschijnen in de SOEP-regels van Sanday. Minder administratie voor jou, en meer oog voor de patiënt.

Juvoly2024-04-25T12:13:34+00:00

Zo werkt de spraakherkenning

Minder typen, méér zorg

Klik op de spraakherkenningknop in Sanday en voer het consult uit zoals je gewend bent. Het verschil? Je hoeft niet mee te typen, want Juvoly zet het gesprek om naar tekst. Is het consult klaar? Dan druk je op stop. Juvoly vat de essentie van het gesprek samen in de SOEP-regels, die zo ook in Sanday verschijnen. Check zelf even of het klopt, en rond het consult af.

De kracht van non-verbale communciatie

“Ik had het gisteren met een patiënt over het afbouwen van Oxycodon. Toen de patiënt wegliep -met een lagere dosis- stond het verslag klaar in Sanday. Ik hoefde alleen nog maar op ‘opslaan’ te drukken”, vertelt Huisarts Hanneke Tan-Koning. In dit bericht praten zij en Maarten, mede-oprichter van Juvoly, over deze nieuwe manier van werken. Een manier zónder een beeldscherm tussen jou en de patiënt.

De voorwaarden

De spraakherkenning is alleen beschikbaar met Sanday Plus. Gebruik je dit nog niet? Geen probleem! Na de aanmelding ontvang je van ons meer informatie over deze uitbreiding van jouw HIS. Ook benodigd deze feature een licentie bij Juvoly. Na de aanmelding nemen zij contact met je op.

Sanday Plus is een uitbreiding van jouw HIS. Naast de spraakherkenning, krijg je bijvoorbeeld ook beschikking over Sanday Insights en de Consult to Go app. Gebruik je nog geen Sanday Plus? Na de aanmelding van de spraakherkenning sturen we je een offerte om hiervan gebruik te maken.

Meer informatie over de licentiekosten van Juvoly kan je vinden op hun website, via: https://www.juvoly.nl/pricing.

Het kan zijn dat jouw regio-organisatie al afspraken met Juvoly heeft gemaakt. Dan vervalt mogelijk een licentie voor jou, omdat dit al is afgestemd met de zorggroep. Dit wordt verwerkt door Juvoly.  

Met een goede microfoon werkt de spraakherkenning beter. Het staat je helemaal vrij om dit zelf in te vullen, maar je kan eventueel ook een microfoon aanschaffen via Juvoly.

Actie: De eerste 20 praktijken die zich aanmelden voor de spraakherkenning krijgen een gratis microfoon van Juvoly.

Gebruik de spraakherkenning

Rond consulten af met enkel jouw stem, dankzij de spraakherkenning van Juvoly in Sanday!

Let op: Om gebruik te kunnen maken van de spraakherkenning heb je het Sanday Plus-pakket nodig en een licentie aanschaffen via Juvoly. Gebruik je nog geen Sanday Plus? Dan ontvang je van ons een offerte om hier gebruik van te maken. Na aanmelding neemt Juvoly contact met je op over de licentie.

Klantverhalen

Hanneke-Tan Koning - Medisch Centrum de Weght

Ik geloof oprecht dat we op weg zijn naar het beste product van Nederland. Sanday is toekomstbestendig en maakt gebruik van de goede dingen van een ander. Maar, het allerbelangrijkste is dat het een platform is dat voor mij werkt.

Hanneke-Tan Koning - Medisch Centrum de Weght

Jack Wolters - Apotheek Groenveld

Fijn om als apotheker zo betrokken te zijn bij de ontwikkeling van Sanday. De apotheken die nu starten met Sanday maken hierdoor een soepele start.

Jack Wolters - Apotheek Groenveld

Ronald van Ingen - Huisartsenpraktijk van Ingen en Breugem

De implementatie verliep erg soepel en ook de conversie van de data is probleemloos verlopen. Een modelmigratie.

Ronald van Ingen - Huisartsenpraktijk van Ingen en Breugem

Frank de Ligt - Apotheek Holendrecht

APRO werkt logisch en het voorkomt dat je oplossingen bedenkt die veel tijd kosten. Je houdt meer tijd over om inhoud te geven aan je vak!

Frank de Ligt - Apotheek Holendrecht

Apotheek Heer

Dankzij APRO kunnen we onze kwaliteit en efficiëntie in apotheekprocessen verder opschroeven. En zo met dezelfde mensen meer voor elkaar krijgen

Apotheek Heer

Jasper Schellingerhout - Het Huisartsenteam De Keen

Sanday is een betrouwbare partner. We delen dezelfde visie waarbij de dienstverlening aan de patiënt centraal staat. Ze willen net als wij vooruit en denken met ons mee in oplossingen.

Jasper Schellingerhout - Het Huisartsenteam De Keen