Waarom relatiebeheerder Rinze switchte naar Sanday

18-07-2023

Relatiebeheerder Rinze

Rinze begon het afgelopen jaar met een nieuwe functie als relatiebeheerder. Hij behoudt hiermee persoonlijk contact met apothekers die het informatiesysteem Sanday gebruiken. Door Rinzes succes zoeken we nu ook een relatiebeheerder voor onze huisartsen! Lees hieronder wat Rinzes werk zo waardevol maakt.

Vanuit Sanday noemen we onszelf de ‘digitale zorgverbinders’. We verbinden namelijk verschillende zorgdisciplines door ze samen te brengen naar één platform. “Ik zie mezelf ook als een zorgverbinder, maar dan nét een tikkeltje anders,” zegt Rinze. “Ik verbind onze zorgprofessionals niet per se met elkaar, maar met juist met Sanday door persoonlijke contacten warm te houden. Het klinkt cliché, maar daar haal ik écht energie uit, en het draagt ook een steentje bij aan de kwaliteit van de zorg.” Nou Rinze, zeg maar liever een rotsblok!

“We moeten met onze klanten praten

Relatiebeheerder is een nieuwe functie binnen Sanday. Voorheen konden klanten natuurlijk ook terecht bij Support voor persoonlijk contact, maar: “het is altijd belangrijk om met onze klanten te blijven praten. Ook als ze geen probleem hebben waar Support aan te pas hoeft te komen. Dat bedoel ik met mijn taak als zorgverbinder: echt het persoonlijke contact zoeken tussen onze klanten en wij als organisatie,” vertelt Rinze. Zijn doel is nu om alle apothekers van Sanday te bezoeken: “Dat zijn er 160. Ik ken nu bijna de helft! Voor huisartsen willen we nu hetzelfde realiseren.”

Relatiebeheerder Rinze
Rinze Faber, Relatiebeheerder

Hoewel het altijd leuk is om nieuwe mensen te ontmoeten, zijn de apotheekbezoeken natuurlijk niet alleen voor de gezelligheid: “Er vloeit altijd wel weer werk uit, want op die manier brengen we wensen en behoeftes in kaart,” legt Rinze uit. “Door gesprekken en bezoeken kom je achter het dagelijkse reilen en zeilen in een apotheek (en hopelijk straks ook de huisartsenpraktijk!). Hierdoor ontdek je: wat gaat goed, wat kan beter? En hoe kan Sanday met haar software hierin het beste ondersteunen?”

Rinze denkt terug aan twee maanden geleden. Hij was toen op een apotheekbezoek geweest voor een eerste kennismaking. Vervolgens belde de apotheek een week geleden terug. “Ze waren een aantal jaar vooruit aan het denken en wilden weten hoe Sanday hen daarin kon blijven ondersteunen. Ik hoor dat aan, stel vragen, werk het uit en inventariseer intern hoe we de klant kunnen helpen.”

Hoe ziet jouw werk als relatiebeheerder eruit?

“Gelukkig staat er een heel team achter mij waar ik goed mee kan sparren. Ik werk het meest samen met drie accountmanagers die zich bezighouden met new business voor apotheken.” De vier accountmanagers die voor de huisartsen werken, zoeken nog een relatiebeheerder. “Het maakt niet uit waar je woont,” lacht Rinze: “Ik woon zelf met mijn vrouw en twee kids in Zwolle, maar ik bedien apothekers in heel Nederland. Als ik niet op klantbezoek ben dan werk ik thuis. Daarnaast komen we ongeveer 1 keer per week naar kantoor om daar een dag te werken.”

Waarom switchte je naar Sanday?

Rinze studeerde eerst informatica en werkte hierna als relatiebeheerder bij een organisatie die hardware levert aan apotheken en huisartsen. Zijn interesse verschoof van hardware naar software: “Je kan met software meer het verschil maken, vind ik. Een printer is een printer, daar verandert niks aan. Software is daarentegen veel dynamischer.” Daarom besloot hij over te stappen naar een softwareleverancier. Weg van de zorg. “Dat vond ik toch jammer, dus toen ik de zorg en software kon combineren bij Sanday, leek mij dit een perfecte kans.”

“Het sollicitatieproces voelde als een warm bad. Nu werk ik er sinds maart 2023 en merk ik dat er nog steeds een hele informele, open cultuur heerst. Iedereen is bereid om elkaar te helpen en er wordt echt naar je omgekeken,” verzekert Rinze.

Word jij de nieuwe collega van Rinze, Marketing en Sales? Leuk! Reageer dan op deze vacature of kom sfeerproeven. Bel daarvoor onze recruiter Vanessa op 06 86 87 83 80 of stuur een mail naar vacature@sanday.com

Ook interessant

04-07-2021

Tijdswinst met Sanday Plus!

Jack Wolters, apotheker van Service Apotheek Groenveld in Venlo, werkt met Sanday. “Ik was op zoek naar vernieuwing, doorontwikkeling en innovatie. Dit alles vond ik in Sanday en heb de stap destijds genomen. Fijn om als apotheker zo betrokken te zijn bij de ontwikkeling van Sanday. De apotheken die nu starten met Sanday maken hierdoor een soepele start.”

23-01-2023

Een terugblik op 2022

Wat een jaar. 365 dagen waarin veel is gebeurd: we brachten mooie releases uit, haalden de benodigde certificeringen en als kers op de taart fuseerden we. We gaan met je door de vijf hoogtepunten van 2022. Gewoon, voor een beetje nostalgie.

16-01-2023

Duizendpoot Hanneke-Tan Koning over Sanday

Hanneke Tan-Koning werkt als eerste praktijk met het gloednieuwe platform van Sanday: "Ik geloof oprecht dat we op weg zijn naar het beste product van Nederland". Lees hier de ervaringen van de eerste gebruiker!

24-04-2023

De eerste keer als Sanday op 3 beurzen!

Lees hier over de eerste beurzen waar we te zien waren als Sanday: het KNMP-congres, het NEDhis-congres en de Mosadex experience!

31-10-2022

Gegevensbeveiliging bij Sanday

Een data lek. Je hebt er vast wel eens over gehoord of gelezen. Misschien heb je zelfs wel eens een e-mail of brief gehad van een instantie met de vermelding dat bepaalde gegevens van je gelekt zijn. Fijn is het niet. Zeker niet wanneer dit gevoelige data betreft. Maar wat verstaan we precies onder een data lek? Hoe herken je deze en, belangrijker nog, hoe voorkom je het? Rutger van den Brink is security officer bij Sanday. Hij vertelt je hier graag meer over en wat wij doen om het lekken van data te voorkomen.

26-06-2023

Nieuw in Sanday: een primeur bij BijsluiterPlus

Dankzij de nieuwe koppeling tussen Sanday en BijsluiterPlus hoef jij nooit meer te zoeken naar medicijninformatie. Schrijf aan in Sanday, klik op het gele logo van BijsluiterPlus (of scan de verpakking) en zie direct betrouwbare informatie over een specifiek medicijn. Hoe dat werkt, lees je in deze blog!