Absoluut geen telefoonmiep, het werk gaat veel verder
Na 30 jaar in de apotheek besloot ze dat het tijd was voor iets nieuws. Petra Bezuijen (52) gaf haar carrière een flinke draai en begon een tijdje geleden als Supportmedewerker voor het AIS van Sanday. En als je denkt: ‘zij is dan zeker zo’n telefoonmiep’, dan heb je het mis. “Het werk gaat veel verder dan dat,” knikt ze. Daar zijn wij natuurlijk enorm benieuwd naar. Lees hier het verhaal van Petra.
Van melding tot meedenken
Petra beantwoordt vragen van apothekers, speurt hun problemen op en helpt met oplossingen vinden. Ze is constant bezig met meedenken, uitpluizen en verhelderen. “Dat varieert van een wachtwoord resetten tot diepere technische kwesties. Soms hapert er iets achter de schermen en schakelen we softwareontwikkeling in. Of we sporen een bug op die we er zo snel mogelijk uithalen.”
“Ik dacht eerst dat het oppervlakkiger zou zijn. Dat je meteen antwoord op de vraag kon geven. Maar vaak ga je veel dieper de materie in. Dat maakt het juist leuk. Je bent dus écht geen telefoonmiep!”, lacht Petra.
De afwisseling is groot. “Soms ben ik in de lijn bezig, soms werk ik meldingen uit. Dat verschilt per moment. En wat fijn is: er is veel flexibiliteit. Vergeleken met de apotheek heb ik nu veel meer vrijheid. Geen weekenden of feestdagen doorwerken. De supporttijden zijn natuurlijk wél vast, maar daarbinnen is in overleg veel mogelijk.”

Petra Bezuijen
😊 Altijd in voor gezelligheid
🧀 Echte kaasfan – van jong tot oud
🐎 Passie voor paardrijden
⏰ Mega ochtendmens
“Ik wist niks van Sanday of IT af”
“Toen ik hier begon dacht ik: ik ga kijken of ik dit kan. En al doende bleek dat ik het eigenlijk gewoon kon leren. Zelfs na twee jaar leer ik hier nog elke dag.” Petra had geen ervaring met software of IT: “Ik wist niets van Sanday af”, geeft ze toe. Maar na een eerste kennismaking met de demo-omgeving begon het AIS al snel te dagen.”
Apotheekkennis als geheim ingrediënt
Toch liet ze de zorg niet helemaal los. “Die affiniteit met de apotheek blijft. Je weet hoe het werkt en waar ze tegenaan lopen. Sanday is een compleet nieuwe omgeving, maar de problemen van apothekers zijn vaak herkenbaar.
Haar farmaceutische achtergrond helpt om klantvragen beter te begrijpen. “Als je weet hoe een apotheek werkt, sta je toch wel 1-0 voor. Ik ben natuurlijk een zorgmedewerker in mijn hart, dus dat stukje zorg verlenen zit in me, ook al is het technisch. De patiënt stond bij mij altijd op 1, nu staat de apotheker op 1.”
De band met klanten en collega’s
Ondanks dat Support op afstand werkt, bouwt Petra tóch een band op met de AIS-gebruikers. Hoe is dat mogelijk? “Soms herken je mensen aan de telefoon. Dan zeg je: ‘Hé Emma. Goed om je weer te spreken!’ Het helpt enorm als je iemand laat weten dat je ze begrijpt en dat je ermee aan de slag gaat.” Zo blijft ze persoonlijk en betrokken, zelfs via de telefoon.
Binnen het team is er altijd wel wat te beleven. “Jong, oud werken samen, leren van elkaar en lachen veel. Hierdoor word je ook zonder apotheekervaring snel op weg geholpen. Support klinkt misschien als een individuele functie, maar dat is het totaal niet.” Soms werken Petra of haar collega’s thuis: “Maar als je dan weer op kantoor bent, is het ook écht extra leuk om elkaar weer te zien.”

Een Yes-momentje
“Mensen denken soms dat het alleen maar telefoneren is, maar dat is een misvatting”, vindt Petra. Geen dag is hetzelfde en je krijgt enorm veel verschillende vragen en mensen aan de lijn. “Als je een probleem oplost, heb je echt een ‘yes-momentje’.”, juicht Petra terwijl ze zichzelf een schouderklopje geeft.
Ben jij benieuwd naar wat Sanday voor jou kan betekenen? Vraag hier een demo aan!